HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Freegr network

Ποια αλλαγή στο χρώμα των νυχιών δείκτης που υποδεικνύει καρκίνο


 Μια αλλαγή στο χρώμα των νυχιών ενός ασθενούς μπορεί να προϊδεάσει τους ειδικούς για τον κίνδυνο που διατρέχει να αναπτύξει διάφορους τύπους καρκίνου, αναφέρουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη

Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να οδηγήσει στη διάγνωση μιας σπάνιας κληρονομικής διαταραχής, γνωστής ως σύνδρομο προδιάθεσης όγκου BAP1.

Τι είναι το σύνδρομο προδιάθεσης όγκου BAP1

Σύμφωνα με τον ιστότοπο oloygeia.gr, το σύνδρομο αυτό θεωρείται ότι αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας ποικιλίας καρκινικών (κακοήθων) και μη καρκινικών (καλοήθων) όγκων, πιο συχνά ορισμένων τύπων όγκων που εμφανίζονται στο δέρμα, τα μάτια, τα νεφρά και τον ιστό που καλύπτει το στήθος, την κοιλιά και την εξωτερική επιφάνεια των εσωτερικών οργάνων (το μεσοθήλιο).

«Οι μεταλλάξεις στο γονίδιο BAP1 προκαλούν το σύνδρομο, το οποίο κανονικά δρα ως κατασταλτικό του όγκου, μεταξύ άλλων λειτουργιών», αποκάλυψαν τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό JAMA Dermatology.

Ποια αλλαγή στο χρώμα των νυχιών μπορεί να υποδεικνύει καρκίνο

Η μελέτη υποστηρίζει ότι μια έγχρωμη γραμμή (συνήθως λευκή ή κόκκινη) κατά μήκος του νυχιού μπορεί να υποδηλώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών όγκων του δέρματος, των ματιών και των νεφρών.

Επιστήμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) ανακάλυψαν την παρουσία μιας καλοήθους ανωμαλίας των νυχιών γνωστής ως ονυχοθήλωμα. Εκτός από την έγχρωμη γραμμή, το ονυχοθήλωμα εμφανίζεται επίσης με πάχυνση του νυχιού κάτω από το σημείο της αλλαγής του χρώματος και πάχυνση στο άκρο του νυχιού.

Η πάθηση συνήθως επηρεάζει μόνο ένα νύχι. Ωστόσο, στη μελέτη 47 ατόμων με σύνδρομο BAP1 από 35 οικογένειες, περίπου το 88% των συμμετεχόντων παρουσίασε όγκους ονυχοθηλώματος σε πολλαπλά νύχια.

«Αυτό το εύρημα σπάνια παρατηρείται στον γενικό πληθυσμό και πιστεύουμε ότι η παρουσία αλλαγών στα νύχια που υποδηλώνουν ονυχοθηλώματα σε πολλά νύχια θα πρέπει να ωθήσει προς τη διάγνωση του συνδρόμου προδιάθεσης όγκου BAP1», δήλωσε ο Edward Cowen, επικεφαλής της δερματολογικής συμβουλευτικής υπηρεσίας στο Εθνικό Ινστιτούτο Αρθρίτιδας και Μυοσκελετικών και Δερματικών Παθήσεων (NIAMS) του NIH των ΗΠΑ.

Η ερευνητική ομάδα πρότεινε ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος των νυχιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα πολύτιμος σε έναν ασθενή με προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος ή άλλης πιθανής κακοήθειας που σχετίζεται με το BAP1.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :