HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Freegr network

Το «θαυματουργό» λαχανικό που κάνει καλό στο έντερο, το στομάχι και βοηθάει στο αδυνάτισμα


 Το τέλειο λαχανικό που κάνει καλό στο έντερο και στο στομάχι – Βοηθάει στην απώλεια βάρους, σας ενυδατώνει και σας δίνει ενέργεια

Το λαχανικό αυτό διατίθεται σε πολλά χρώματα και σχήματα. Είναι γνωστό για την πικάντικη γεύση του και την τραγανή υφή του. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και άλλων παθήσεων.

Επίσης, βοηθά στο αδυνάτισμα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και κάνουν καλό στην υγεία σας.

Ποιο είναι αυτό το λαχανικό; Τα ραπανάκια τα οποία σας προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, των νεφρών, του στομάχου και του στόματος.

Ποια είναι τα 10 οφέλη τους:

  1. Προστατεύουν από καρκίνο
  2. Σας βοηθούν να χάσετε βάρος
  3. Εξαφανίζουν τους μύκητες
  4. Βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματός σας
  5. Σας ενυδατώνουν
  6. Προστατεύουν την καρδιά
  7. Κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα
  8. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
  9. Είναι αποτοξινωτικά
  10. Ενισχύουν την ανοσία

1. Προστατεύουν από καρκίνο

Περιέχουν ενώσεις που βοηθούν στην εκκαθάριση των καρκινογόνων ουσιών και στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκων.

2. Σας βοηθούν να χάσετε βάρος

Είναι εξαιρετικά για την απώλεια βάρους. Κάθε ραπανάκι έχει μόλις μία θερμίδα, καθόλου λίπος και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες.

3. Εξαφανίζουν τους μύκητες

Είναι ένας φυσικός αντιμυκητιασικός παράγοντας. Ο χυμός ραπανάκι περιέχει ένζυμα που σκοτώνουν έναν κοινό μύκητα που συνήθως συναντάται στον άνθρωπο. Αυτός ο μύκητας-Candida albicans-μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις.

4. Βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματός σας

Η βιταμίνη C στα ραπανάκια, μαζί με τον ψευδάργυρο και τον φώσφορο μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την ξηρότητα του δέρματος, την ακμή και τα εξανθήματα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στα ραπανάκια βοηθά επίσης στην ενυδάτωση του δέρματος. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φυσικό καθαριστικό ή μια μάσκα για το πρόσωπό σας, χρησιμοποιώντας λιωμένα ωμά ραπανάκια.

5. Σας ενυδατώνουν

Η ενυδάτωση κάνει καλό όχι μόνο στο δέρμα. Τα ραπανάκια διατηρούν ενυδατωμένο ολόκληρο το σώμα σας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό. Η καλή ενυδάτωση μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια, να τονώσει τη διάθεσή σας και να βοηθήσει ακόμη και στην αναστολή των λοιμώξεων στα νεφρά.

6. Προστατεύουν την καρδιά

Διαθέτουν επίσης ανθοκυανίνες. Αυτά τα φλαβονοειδή όχι μόνο δίνουν στα ραπανάκια το κόκκινο χρώμα τους, αλλά βοηθούν να διατηρείται η καρδιά σας σε λειτουργία.

7. Κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα

Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, οπότε σας βοηθούν να κρατήσετε το πεπτικό σας σύστημα σε κίνηση. Μια μερίδα ραπανάκια (μισή κούπα) περιέχει 1 γραμμάριο φυτικών ινών.

8. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης. Υποστηρίζουν επίσης τη δημιουργία κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων. Τα ραπανάκια ελέγχουν τις βλάβες στα ερυθρά αιμοσφαίρια και συμβάλλουν στην αύξηση της παροχής οξυγόνου στο αίμα.

9. Είναι αποτοξινωτικά

Κάνουν καλό στο συκώτι και το στομάχι σας, καθώς δρουν ως ισχυρό αποτοξινωτικό. Τα ραπανάκια μειώνουν την καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων που προκαλείται από τον ίκτερο αυξάνοντας την παροχή φρέσκου οξυγόνου στο αίμα.

10. Ενισχύουν την ανοσία

Μισό φλιτζάνι ραπανάκια έχει σχεδόν το 15% της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C. Η βιταμίνη C όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά βοηθά επίσης στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Πηγή: oloygeia.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :