HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Freegr network

Υπάρχει μία τροφή η οποία αποτελεί τον Νο1 εχθρό της καρδιάς και την καταναλώνεις…

 


Υπάρχει μία τροφή η οποία αποτελεί τον Νο1 εχθρό της καρδιάς και την καταναλώνεις… κάθε μέρα. Όμως, μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση πολύ επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να ρίχνουμε λίγο λουκάνικο, πεπερόνι, προσούτο ή άλλο επεξεργασμένο κρέας μέσα στα πιάτα που μαγειρεύουμε. Η νοστιμιά είναι το κάτι άλλο παρόλο που γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι θρεπτικές τους αξίες είναι υποδεέστερες από τις τοξίνες που μάς προσφέρουν.

Ενώ λοιπόν όλα αυτά τα επεξεργασμένα κρεατικά μπορεί να έχουν νόστιμη γεύση, οι γιατροί φωνάζουν πως ήρθε η στιγμή να μειώσουμε την πρόσληψή τους καθώς κάνουν πολύ κακό στην καρδιά μας.

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος επηρεάζει αρνητικά την καρδιαγγειακή υγεία. Σύμφωνα με μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση έστω και λίγου επεξεργασμένου κρέατος κάθε εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει αύξηση του κινδύνου καρδιακής νόσου.

Η μελέτη διεξήχθη σε διάστημα 10 ετών και ανέλυσε τη διατροφή περισσότερων από 134.000 συμμετεχόντων από 21 χώρες. Οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα την καρδιαγγειακή υγεία αυτών των ατόμων και την πρόσληψη κρέατος.

Ενσωματώνοντας όλα τα δεδομένα, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν μόλις 150 γρ. επεξεργασμένου κρέατος κάθε εβδομάδα – που ισοδυναμεί με δύο λουκάνικα – αύξησαν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά 46%. Επιπλέον, η υψηλότερη κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, που περιελάμβανε οτιδήποτε αλατισμένο ή παστό, συνδέθηκε επίσης με αυξημένο κίνδυνο θανάτου γενικά κατά 51%.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι οι μη επεξεργασμένες μορφές κρέατος, όπως τα πουλερικά, το βοδινό και το χοιρινό, είχαν ουδέτερο αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να τα φας σε υπερβολική ποσότητα, ωστόσο μάλλον, σημαίνει ότι δεν παρατηρήθηκαν οι ίδιες δραστικές επιπτώσεις στην υγεία με το επεξεργασμένο κρέας.

Σύμφωνα με το Womansworld, οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν ότι το στέλεχος των επεξεργασμένων κρεάτων που τοποθετούνται στην καρδιά οφείλεται κυρίως στις υψηλές ποσότητες αλατιού και συντηρητικών (τα οποία προστίθενται για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους).

Συγκεκριμένα, η μακροχρόνια περίσσεια νατρίου έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις, αύξηση βάρους και άλλες επιπλοκές στην υγεία με την πάροδο του χρόνου.

 

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :