HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Freegr network

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 



Το τέλος για τη συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και το «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως διευκρίνισε, οι πολίτες θα προμηθεύονται πλέον το εμβόλιο από τα φαρμακεία, χωρίς να έχουν επισκεφθεί γιατρό.

Η αλλαγή της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, είπε ο υπουργός.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως και από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.in.gr πατώντας εδώ

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :