HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Freegr network

2.000 γυναίκες διαγνώστηκαν, σε πρώιμο στάδιο, με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού

 


Πάνω από 2.000 γυναίκες -μέσω του προγράμματος Φώφη Γεννηματά- διαγνώστηκαν με τον καρκίνο του μαστού σε πρώτο στάδιο χάρη στον Προσωπικό γιατρό, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη.
Τη σημασία της λειτουργίας του προσωπικού ως θεσμού πρόληψης για τους πολίτες υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, κύριος Θάνος Πλέυρης , μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
«Το βασικό πλεονέκτημα αυτού του θεσμού είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη» εξήγησε, τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος είναι το ίδιο το κράτος να αναφέρει στους Έλληνες έναν γιατρό προκειμένου να του παρέχονται - ήδη από μικρή ηλικία - δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για να παραμείνει υγιής.
Διαγνώστηκαν 2.000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού από την προληπτική εξέταση
Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι, μέσω του προγράμματος Φώφη Γεννηματά, για τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 2.000 γυναίκες με καρκίνο σε πρώτο στάδιο, οι οποίες όμως χάρη σε αυτόν τον κρατικό θεσμό δεν πρέπει να κάνουν είτε μαστεκτομή είτε άλλης φύσεως. θεραπείες.
«Δεν υπήρχε η κρατική πρωτοβουλία τώρα όλες αυτές οι γυναίκες δεν είχαν μπει στη διαδικασία να κάνουν μαστισμό» είπε, σημειώνοντας την τεράστια αξία των προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες.
Στην συνέχεια έκανε γνωστό ότι το κράτος θα δώσει κι άλλα οικονομικά κίνητρα. Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά: «Θα υπάρξουν και μέσα από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης οικονομικά κίνητρα στο κομμάτι που έχει κάνει με τη διασύνδεση του φακέλου, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση γιατρών, γιατί θέλουμε ο πολίτης να έχει πραγματικά την ελευθερία επιλογής γιατρού».
Να υπενθυμίσουμε ότι τα ραντεβού στον προσωπικό ξεπέρασαν τον αριθμό των 1.000.000 , σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ραντεβού που μπορεί να προγραμματιστεί ένας πολίτης στο Προσωπικό του γιατρού.
Πως κλείνω ραντεβού στον Προσωπικό γιατρό
Η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού αφού ο πολίτης γράφει στον Προσωπικό Γιατρό, γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:
1. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (ehealth.gov.gr/p-rv/p )
2. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Προσωπικό Γιατρό σας ή με τη Γραμματεία του
3. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα πενταψήφια 14900, 14884, 14784 (με χρέωση του πολίτη)
Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική διαδικασία κλεισίματος ραντεβού έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της πλατφόρμας των ραντεβού του εμβολιασμού κατά της Covid-19.
Βήμα βήμα η διαδικασία
Περισσότερα, για το κλείσιμο ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ο πολίτης μεταβαίνει στην ιστοσελίδα (ehealth.gov.gr/p-rv/p) και επιλέγει την επιλογή "Είσοδος με κωδικούς TaxisNet (Άυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ειδικά Ραντεβού)" - Με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου για την είσοδο στην υπηρεσία.
  • Εισέρχεται με τους κωδικούς TaxisNet
  • Εισάγει τον ΑΜΚΑ του
  • Επιβεβαιώνει τα στοιχεία του
  • Επιλέγει στο μενού που εμφανίζεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες την επιλογή "Νέο Ραντεβού με τον Προσωπικό μου Ιατρό"
  • Στη συνέχεια ο πολίτης βλέπει τις διαθέσιμες ώρες για ραντεβού με βάση το πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού του και επιλέγει τη μέρα και την ώρα που επιθυμεί. Τέλος, διαλέγει τη συγκεκριμένη ώρα που επιθυμεί να κλείσει το ραντεβού του και το δεσμεύει.
Υπενθυμίζεται ότι η χρονική διάρκεια των ραντεβού είναι προγραμματισμένη στα 15 λεπτά. Εάν ο πολίτης προγραμματίσει για πρώτη φορά το ραντεβού του στον Προσωπικό Γιατρό του, η χρονική διάρκεια του ραντεβού του θα είναι 30 λεπτά έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ).
Οι ποινές
Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα που πλέον θα ισχύουν από 1η Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου ποσοστού συμμετοχής του, στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές υπηρεσίες. . Από την 1/1/2023 τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%.
Όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεων του
ς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :