HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Freegr network

Γιατί κάποιοι μήνες περνάνε γρήγορα ενώ κάποιοι «σέρνονται»;

 



Οι θεμελιώδεις (και εκπληκτικοί) τρόποι με τους οποίους ο εγκέφαλός μας διαστρεβλώνει τον χρόνο.

Γιατί κάποιοι καλοκαιρινοί μήνες περνάνε γρήγορα, ενώ ο Φεβρουάριος μοιάζει πάντα να «σέρνεται» με τον πιο βάναυσα αργό ρυθμό; Γιατί οι αναμνήσεις μας από ορισμένες εβδομάδες μοιάζουν μεγαλύτερες από άλλες; Γιατί οι καλύτερες διακοπές κάνουν τον χρόνο να μοιάζει σαν να μετριέται διαφορετικά από τον χρόνο που περνάμε στην καθημερινότητά μας;

Ο γνωστικός νευροεπιστήμονας Martin Wiener, PhD, ο οποίος μελετά τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται τον χρόνο και τον χώρο, εξηγεί ότι ενώ βιώνουμε τον χρόνο ως ένα συνεχές -κάτι γραμμικό, με αρχή, μέση και τέλος- δεν βιώνουμε πάντα τον χρόνο με τον ίδιο ρυθμό. Ανάλογα με το σε τι εστιάζουμε ή τον φυσικό χώρο στον οποίο βρισκόμαστε ή την οικειότητα της εμπειρίας, σε κάποιες στιγμές τον αισθανόμαστε επιταχυνόμενο και σε άλλες επιβραδυνόμενο.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.queen.gr πατώντας εδώ

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :