HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Freegr network

Καρκίνος: Ποια φυτά βοηθούν στην πρόληψη του στον οικιακό χώρο


 Ειδικοί στο Σίδνεϋ ανακάλυψαν ότι τα φυτά στο σπίτι μπορούν να απομακρύνουν τους τοξικούς ρύπους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούν καρκίνο, από το εσωτερικό τους.

Στην πρώτη του είδους μελέτη, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϋ (UTS) εξέτασαν την ικανότητα των φυτών να καθαρίζουν τους ρύπους της βενζίνης, μια από τις κύριες πηγές τοξικών ενώσεων στα κτίρια παγκοσμίως. Τα φυτά που μελετήθηκαν αφαίρεσαν με επιτυχία το 97% των πιο επιβλαβών ρύπων από τον αέρα σε μόλις οκτώ ώρες.

Οι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία ρύποι που παράγονται από την καύση είναι το μονοξείδιο του άνθρακα και το διοξείδιο του αζώτου.

Η εισπνοή των ρύπων μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό των πνευμόνων, πονοκεφάλους και ναυτία. Η μακροχρόνια έκθεση έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, άσθματος και άλλων χρόνιων ασθενειών, συμβάλλοντας στη μείωση του προσδόκιμου ζωής.

Αν και δεν έχει αποδειχθεί, αυτό υποδηλώνει ότι η αφαίρεση αυτών των χημικών ουσιών από τον αέρα των εσωτερικών χώρων, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Πολλοί χώροι εργασίας, σπίτια, ακόμη και μερικά σχολεία, έχουν γκαράζ, βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους ή κοντά σε βενζινάδικο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να εκτίθενται καθημερινά σε χημικές ουσίες που σχετίζονται με τη βενζίνη, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι ερευνητές κατασκεύασαν εννέα πράσινους τοίχους με διαφορετικούς τύπους φυτών προσκολλημένα πάνω τους.

Στη συνέχεια, εξέθεσαν κάθε πράσινο τοίχο σε ρύπους βενζίνης.

Διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι ρύποι απομακρύνθηκαν μέσα σε διάστημα οκτώ ωρών, αλλά συνέχισαν να μειώνονται και μετά από αυτό το διάστημα.

Από τις πολλές χημικές ουσίες που σχετίζονται με τη βενζίνη και δοκιμάστηκαν, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα φυτά ήταν πιο αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των ενώσεων που προκαλούν πνευμονία που ονομάζονται αλκάνια — εκ των οποίων το 97,9% εκατό εξαφανίστηκαν.

Το βενζόλιο, ένα γνωστό καρκινογόνο, επίσης απομακρύνθηκε σε υψηλό ποσοστό (85,9%).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η πρώτη φορά που τα φυτά ελέγχονται για την ικανότητά τους να αφαιρούν ενώσεις που σχετίζονται με τη βενζίνη και τα αποτελέσματα είναι «εκπληκτικά».

«Τα φυτά όχι μόνο μπορούν να απομακρύνουν την πλειονότητα των ρύπων από τον αέρα μέσα σε λίγες ώρες, αλλά αφαιρούν τους πιο επιβλαβείς ρύπους που σχετίζονται με τη βενζίνη από τον αέρα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο», σημειώνουν.

«Τα σπουδαία νέα είναι ότι αυτή η μελέτη έδειξε ότι κάτι τόσο απλό όσο το να έχει κάποιος φυτά σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά».

Ο τύπος των φυτών που χρησιμοποιήθηκαν για τη μελέτη ήταν ο πόθος ή κισσός του διαβόλου (Scindapsus Aureus), το χλωρόφυτο, γνωστό και ως φυτό-αράχνη (Spider plant), και το συγκόνιο, γνωστό και ως φυτό-βέλος (Syngonium).

eleftherostypos.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :