HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Freegr network

Αλτσχάιμερ: Ένα από τα πρώτα σημάδια εμφανίζεται στο παρκάρισμα


 Το Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή αιτία άνοιας στον κόσμο. Καθώς συνιστά μια προοδευτική εκφυλιστική ασθένεια, τα συμπτώματα συνήθως αναπτύσσονται σταδιακά για πολλά χρόνια, και δεν προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής μέχρι τα τελικά του στάδια.

Αλλά όσο πιο γρήγορα εντοπιστεί η αιτία των συμπτωμάτων της άνοιας, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να ξεκινήσει η θεραπεία.

Ο Robert Love, ένας νευροεπιστήμονας με ειδίκευση στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ, μοιράστηκε στην Daily Express δύο από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια της νόσου.

Προσοχή στο παρκάρισμα

Ο ειδικός εξήγησε: «Έχει ανακαλυφθεί ότι ο πρώτος ιστός που επηρεάζεται είναι ο βρεγματικός λοβός του εγκεφάλου (εμπλέκεται στην επεξεργασία εισερχόμενων ερεθισμάτων) που αρχίζει να εκφυλίζεται».

«Έτσι, ένα από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια είναι ότι το άτομο χάνει εύκολα τον προσανατολισμό του και δεν μπορεί να παρκάρει ίσια», πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι οι κροταφικοί λοβοί, που εμπλέκονται στην κατανόηση, την ερμηνεία και την ανταπόκριση σε ερεθίσματα προσβάλλονται στη συνέχεια.

«Έτσι, άλλο ένα πρώιμο σημάδι είναι πως όταν ο ασθενής μπαίνει σε ένα δωμάτιο, δεν θυμάται ή δεν ξέρει γιατί το έκανε, αλλά και δυσκολεύεται να βρει λέξεις για να περιγράψει τον λόγο».

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία υγείας της Βρετανίας, το κύριο σύμπτωμα του Αλτσχάιμερ είναι τα κενά μνήμης, ενώ οι ασθενείς συνήθως:

  • Ξεχνούν πρόσφατες συζητήσεις και συμβάντα
  • Ξεχνούν ονόματα προσώπων, τόπων και αντικειμένων
  • Τοποθετούν αντικείμενα σε λάθος θέσεις
  • Δεν μπορούν να ανασύρουν τις λέξεις που θέλουν
  • Κάνουν επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις
  • Δυσκολεύονται με την ανάληψη αποφάσεων
  • Γίνονται πιο διστακτικοί και αντιστέκονται σε αλλαγές της καθημερινότητας

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :