HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Freegr network

1 στους τέσσερις αναιρεί τα οφέλη των υγιεινών γευμάτων με ανθυγιεινά σνακ



Το 24% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψής μας προέρχεται από σνακ, όπως μπάρες δημητριακών, γλυκά και φρούτα

Το ένα τέταρτο των ανθρώπων αναιρεί τα οφέλη των υγιεινών γευμάτων με ανθυγιεινά σνακ και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο «European Journal of Nutrition».

Ερευνητές του King’s College του Λονδίνου περιγράφουν λεπτομερώς τις συνήθειες κατανάλωσης σνακ 854 ατόμων. Όπως διαπιστώνουν, οι μισοί από τους συμμετέχοντες δεν αντιστοιχούν την υγιεινή ποιότητα των γευμάτων με τα σνακ, και το αντίστροφο. Αυτή η διαφορά έχει αρνητική επίδραση σε θέματα υγείας, όπως το σάκχαρο και τα επίπεδα λίπους στο αίμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 24% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψής μας προέρχεται από σνακ, όπως μπάρες δημητριακών, γλυκά και φρούτα. Η μέση ημερήσια πρόσληψη σνακ στα άτομα που τσιμπολογούν, δηλαδή το 95% της ομάδας, ήταν 2,28 σνακ την ημέρα, με το 29% των ατόμων να τρώνε περισσότερα από δύο.

Η ανάλυση έδειξε ότι το τσιμπολόγημα δεν είναι ανθυγιεινό, αρκεί τα σνακ να είναι υγιεινά. Όσοι έτρωγαν συχνά σνακ υψηλής ποιότητας, όπως ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υγιές βάρος σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου σνακ ή καταναλώνουν ανθυγιεινά σνακ. Επίσης, τα σνακ καλής ποιότητας μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη μεταβολική υγεία και μειωμένη πείνα.

Το 26% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι κατανάλωναν υγιεινά κύρια γεύματα, αλλά σνακ κακής ποιότητας. Τα σνακ αυτά, όπως τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και οι ζαχαρούχες λιχουδιές, συνδέονται με χειρότερους δείκτες υγείας και αφήνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πεινασμένοι. Επίσης, συνδέονται με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος, υψηλότερη μάζα σπλαχνικού λίπους και υψηλότερες συγκεντρώσεις τριγλυκεριδίων μετά την κατανάλωση ενός γεύματος, τα οποία σχετίζονται με εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιαγγειακά νοσήματα και παχυσαρκία.

Τα πιο δημοφιλή σνακ που καταναλώθηκαν ήταν μπισκότα, φρούτα, ξηροί καρποί και σπόροι, τυρί και βούτυρο, κέικ και πίτες και μπάρες δημητριακών. Τη μεγαλύτερη συμβολή στην πρόσληψη θερμίδων είχαν τα κέικ και οι πίτες (14%), τα δημητριακά πρωινού (13%), το παγωτό και τα κατεψυγμένα γαλακτοκομικά επιδόρπια (12%), τα γλυκά (12%), τα μπισκότα και τα μπράουνις (11%), οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (11%).

Ο χρόνος του τσιμπολογήματος μπορεί επίσης να είναι κρίσιμος για την υγεία, καθώς η ανάλυση έδειξε ότι το τσιμπολόγημα μετά τις 9 το βράδυ συνδέεται με χειρότερους αιματολογικούς δείκτες σε σύγκριση με όλες τις άλλες ώρες.

«Η αντικατάσταση ανθυγιεινών σνακ, όπως μπισκότα, πατατάκια και κέικ, με υγιεινά σνακ, όπως φρούτα και ξηροί καρποί, είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας», σημειώνει η δρ. Σάρα Μπέρι από το King’s College του Λονδίνου.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :