HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Freegr network

Τι είναι το καστορέλαιο – Τα 4 μεγάλα οφέλη για την υγεία


 Ένα από τα «φάρμακα της φύσης» που ο άνθρωπος χρησιμοποιεί εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι το καστορέλαιο, ένα φυτικό έλαιο που παρασκευάζεται από τους σπόρους του φυτού Ricinus communis, όπως αναφέρει το «Healthstat.gr».

Αυτοί οι σπόροι, οι οποίοι είναι γνωστοί ως καστορόσποροι, περιέχουν ένα τοξικό ένζυμο που ονομάζεται ρικίνη. Ωστόσο, η διαδικασία θέρμανσης που υφίσταται το καστορέλαιο κατά την παραγωγή του απενεργοποιεί τη ρικίνη, επιτρέποντας την ασφαλή χρήση του ελαίου.

Όπως αναφέρει το healthline το καστορέλαιο έχει διάφορες βιομηχανικές και φαρμακευτικές χρήσεις. Χρησιμοποιείται συνήθως ως πρόσθετο σε τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα περιποίησης του δέρματος, καθώς και ως βιομηχανικό λιπαντικό και συστατικό καυσίμου βιοντίζελ.

Στην αρχαία Αίγυπτο, οι άνθρωποι έκαιγαν το καστορέλαιο ως καύσιμο σε λυχνάρια, το χρησιμοποιούσαν ως φυσικό φάρμακο για τη θεραπεία παθήσεων όπως ο ερεθισμός των ματιών και το έπαιρναν ακόμη και για να διεγείρουν τον τοκετό στην εγκυμοσύνη.

4 πιθανά οφέλη και χρήσεις του καστορέλαιου

1. Ισχυρό καθαρτικό

Μία από τις γνωστές χρήσεις του καστορέλαιου είναι ως φυσικό καθαρτικό. Κατά την κατάποση, το καστορέλαιο μπορεί να τονώσει τους μύες στα έντερα, προάγοντας τις κινήσεις του εντέρου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε με προσοχή και να ακολουθείτε τις σωστές οδηγίες δοσολογίας καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες όπως διάρροια, ναυτία και αφυδάτωση.

2. Μια φυσική ενυδατική κρέμα

Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής περιποίησης λόγω των ενυδατικών και θρεπτικών ιδιοτήτων του. Μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος, να προωθήσει την επούλωση των πληγών, να μειώσει τη φλεγμονή και να καταπραΰνει τις ξηρές και ερεθισμένες δερματικές παθήσεις. Επιπλέον, πιστεύεται ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό μαλακτικό, που σημαίνει ότι μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα και να εγκλωβίσει την υγρασία του. Αυτό το καθιστά ένα αποτελεσματικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως κρέμες, λοσιόν και βάλσαμα. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο λείο και νεανικό.

Επιπλέον, το καστορέλαιο είναι ευεργετικό για τα μαλλιά. Μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών διεγείροντας τους θύλακες της τρίχας και μειώνοντας τη φλεγμονή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην μείωση του σπασίματος των μαλλιών και των σχισμένων άκρων (ψαλίδα), κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά.

3. Βοηθά στην επούλωση πληγών

Η εφαρμογή καστορέλαιου στις πληγές δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον που μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της επούλωσης και στην αποτροπή της ξήρανσης των πληγών.

Το Venelex, μια δημοφιλής αλοιφή που χρησιμοποιείται σε κλινικά περιβάλλοντα για τη θεραπεία τραυμάτων, περιέχει ένα μείγμα καστορέλαιου και βάλσαμο Περού, ένα βάλσαμο που προέρχεται από το δέντρο Myroxylon balsamum.

Το Venelex χρησιμοποιείται ως επίδεσμος τραυμάτων για χρόνιες και οξείες πληγές και δερματικά έλκη.

Επιπλέον, το ρικινολεϊκό οξύ, το κύριο λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο καστορέλαιο, έχει αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος, να υποστηρίξει την επούλωση και να βοηθήσει στη μείωση του πόνου σε άτομα με πληγές.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι αλοιφές που περιέχουν καστορέλαιο μπορεί να είναι αποτελεσματικές για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών πληγών.

4. Μπορεί να είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των τεχνητών οδοντοστοιχιών

Ορισμένα βακτήρια και μύκητες, συμπεριλαμβανομένων των μυκήτων Candida, αναπτύσσονται συνήθως στις τεχνητές οδοντοστοιχίες. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει στοματικές ανησυχίες εάν οι οδοντοστοιχίες δεν καθαρίζονται και δεν αποθηκεύονται σωστά.

Τα είδη Candida, όπως η C. albicans, είναι ιδιαίτερα προβληματικά για τα άτομα που φορούν οδοντοστοιχίες, επειδή προσκολλώνται εύκολα στις επιφάνειες των οδοντοστοιχιών και στους ιστούς του στόματος.

Η υπερανάπτυξη των μυκήτων Candida μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται οδοντοστοιχειοτροφική στοματίτιδα, μια λοίμωξη που οδηγεί σε φλεγμονή, ερυθρότητα και ερεθισμό στο στόμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο καθαρισμός των οδοντοστοιχιών με καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης στοματίτιδας οδοντοστοιχίας, επειδή το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην εξόντωση των βακτηρίων και των μυκήτων.

Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :