HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Freegr network

Νέα επιστημονικά δεδομένα για το ελαιόλαδο κατά του καρκίνου του παχέως εντέρου


 Τα οφέλη του ελαιολάδου είναι γνωστά εδώ και χρόνια

Mε τα οφέλη του ελαιολάδου να είναι γνωστά εδώ και χρόνια μια ακόμη επιστημονική έρευνα αναδεικνύει την ευεργετική του δράση σε ασθένειες όπως ο καρκίνος. Ειδικότερα, το 2022, μια επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Jaume I (UJI), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα, απέδειξε ότι ένα εκχύλισμα ελιάς μπορούσε να αναστείλει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό του καρκίνου του παχέος εντέρου in vitro. Τώρα έχει διαπιστωθεί ότι το εκχύλισμα αυτό είναι επίσης ασφαλές για τα υγιή κύτταρα.

Η παρούσα μελέτη βασίστηκε στις ιδιότητες ενός εκχυλίσματος ελιάς που παράγεται στο Castellón, συγκεκριμένα στο La Foia de l’Alcalatén με την επωνυμία Sabor del Temps, από την οποία παράγεται το αντίστοιχο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO). Το εκχύλισμα αυτό από την ελιά όχι μόνο αναστέλλει το 30% της ανάπτυξης του αδενοκαρκινώματος του παχέος εντέρου HT-29 και του MCF -7 αδενοκαρκίνωμα μαστού σε δόση 30 ug/mL in vitro, αλλά είναι επίσης ακίνδυνο για τα υγιή κύτταρα.

Ο Pedro Miguel Carda και η Eva Falomir, καθηγητές στο UJI και μέλη της ερευνητικής ομάδας Joining Medicine And Chemistry, έδειξαν ότι αυτό που επιτεύχθηκε πριν από χρόνια με ένα εκχύλισμα από τις ελιές που έδιναν το αντίστοιχο EVOO, έχει πλέον επιβεβαιωθεί με το ίδιο το ελαιόλαδο.

Πηγή: Olivenews.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :