HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Freegr network

Τα σημάδια στα χέρια που υποδηλώνουν το πρόβλημα στην καρδιά

 


Τα χέρια και τα δάχτυλά μας μπορεί να αποκαλύπτουν πολλά με την εικόνα τους για τη γενικότερη υγεία μας. Μεταξύ αυτών και δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Σύμφωνα με υγειονομικούς φορείς, η ακροπάχεια ή πληκτροδακτυλία και το πρήξιμο των χεριών θα μπορούσαν να υποδεικνύουν και τα δύο προβλήματα με την καρδιά.

Πληκτροδακτυλία

Η πληκτροδακτυλία ή ακροπάχεια (digital ή finger clubbing / acropachy) έχει παρατηρηθεί σε ασθενείς με πολλά και ποικίλα νοσήματα (καρδιαγγειακά, νευρολογικά, ψυχιατρικά, γαστρεντερικά, πνευμονικά κ.ά.), χωρίς αυτό να αποκλείει την πιθανότητα ότι μπορεί να την εμφανίζουν και άτομα χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Η πληκτροδακτυλία χαρακτηρίζεται κλινικά από βολβώδη ομοιό­μορφη διόγκωση των μαλακών ιστών των τελικών φαλάγγων ενός ή περισσότερων δακτύλων των χεριών ή/και των ποδιών, με συνα­κόλουθη απώλεια της φυσιολογικής γωνίας μεταξύ της επιφάνειας και της κοίτης του όνυχα.

Σύμφωνα με την  Cleveland Clinic, μπορεί να φαίνεται ότι τα νύχια σας «αιωρούνται» και ότι «δεν είναι πραγματικά κολλημένα στο δάχτυλό σας».

Συνήθως εμφανίζεται αν τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σας είναι χαμηλά για πολύ καιρό, μία κατάσταση που είναι γνωστή υποξαιμία.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε καρδιακές παθήσεις, καθώς και σε προβλήματα με τους πνεύμονες ή το πεπτικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η πληκτροδακτυλία μπορεί να είναι αποτέλεσμα των ακόλουθων καρδιαγγειακών προβλημάτων:

  • Ανεύρυσμα αορτής: Μια διόγκωση στο τοίχωμα της μεγαλύτερης αρτηρίας του σώματός σας
  • Συγγενής καρδιοπάθεια: Μια κατασκευαστική ανωμαλία της καρδιάς ή των παρακείμενων μεγάλων αγγείων, που υπάρχει κατά τη γέννηση
  • Ενδοκαρδίτιδα: Μια λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος της καρδιάς (του ενδοκάρδιου), συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών βαλβίδων

Πρήξιμο

Τα πρησμένα χέρια θα μπορούσαν επίσης να υποδηλώνουν πρόβλημα με την καρδιά.

Γνωστό ιατρικά ως οίδημα, εμφανίζεται όταν συσσωρεύεται υγρό στις πληγείσες περιοχές.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι ο ιστός ακριβώς κάτω από το δέρμα είναι πρησμένος και το δέρμα «τεντωμένο» ή να το βλέπετε να «γυαλίζει».

Είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας, που σημαίνει ότι η καρδιά αδυνατεί να εξωθήσει την απαραίτητη ποσότητα αίματος στο σώμα για να εκτελέσει τις φυσιολογικές του λειτουργίες.

Εάν δείτε αλλαγές στα νύχια, στα δάχτυλα ή στα χέρια σας, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Σε κάθε περίπτωση, συζητάτε πάντα μαζί του οτιδήποτε σας ανησυχεί.

πηγή: iatropedia.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :