HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Freegr network

Αυτό είναι το καλοκαιρινό φρούτο που μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα

 


Το καρπούζι μπορεί να είναι ακόμη πιο θρεπτικό από όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, η κατανάλωση καρπουζιού θα μπορούσε να βοηθήσει στο να προσλαμβάνουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα διατροφής. Αυτό ισχύει τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά.
Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν καρπούζι είχαν
μεγαλύτερη πρόσληψη βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων φυτικών
ινών, μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Α, όπως επίσης λυκοπένιου και άλλων
καροτενοειδών (φυτικές ουσίες που υπάρχουν σε πολλά φρούτα και λαχανικά και τους
αποδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί τους χρώμα).
Επιπλέον τα άτομα που κατανάλωναν καρπούζι, όπως προέκυψε από την ανάλυση των
δεδομένων, παρουσίασαν χαμηλότερη πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων και κορεσμένων λιπαρών.
Τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής
Εταιρείας Διατροφής, Nutrition 2023, τον Ιούλιο στη Βοστώνη.
Πώς προστατεύει την καρδιά
Είναι πολύ καλή πηγή λυκοπένιου (κόκκινη χρωστική η οποία ανήκει στην κατηγορία των
καροτενοειδών. Βρίσκεται στις ντομάτες και άλλα κόκκινα φρούτα και λαχανικά, μεταξύ
των οποίων και το καρπούζι, όχι όμως στις φράουλες και τα κεράσια), αλλά και βήτα
καροτίνης.
Οι ουσίες αυτές έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους καρκίνους και από καρδιακές παθήσεις.
Το λυκοπένιο ειδικότερα αποτελεί μια ουσία με έντονη αντιοξειδωτική δράση και κάλιο που συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Έρευνες δείχνουν ότι το λυκοπένιο
σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής νόσου και του πρόωρου
θανάτου από καρδιακή νόσο.
Το καρπούζι περιέχει πάνω από 90% νερό, για αυτό θεωρείται και διουρητικό, ενώ
παράλληλα περιέχει βιταμίνη C.
Την ίδια ώρα, η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε ζάχαρη δεν ξεπερνά το 6%. Δύο
φλιτζάνια καρπούζι έχουν μόνο 80 θερμίδες και δεν έχουν καθόλου λίπος ή χοληστερόλη.
Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, ενώ
συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :