Το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα απαραίτητα «αξεσουάρ» που έχουμε στην κουζίνα μας. Ωστόσο, είσαι σίγουρη ότι το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο;
Οι περισσότεροι από εμάς καλύπτουμε ένα πιάτο με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να θελήσουμε να φάμε το φαγητό που έχει περισσέψει. Αυτός μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος αποθήκευσης τροφίμων, εξίσου όμως είναι εύκολο έτσι να θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.
Όπως ακριβώς χρειαζόμαστε αέρα για να αναπνέουμε, έτσι και τα βακτήρια χρειάζονται αέρα για να ευδοκιμήσουν. Ορισμένα βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος και ο Bacillus cereus, που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες, παράγουν τοξίνες που δεν καταστρέφονται από τις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος.
Όταν ένα ζεστό γεύμα αφήνεται έξω σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες, τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.
Η χρήση αλουμινόχαρτου για την κάλυψη των τροφίμων μπορεί μερικές φορές να εγκυμονεί τον ίδιο κίνδυνο, καθώς δεν σφραγίζει εντελώς το φαγητό σου από τον αέρα.
«Όταν υπάρχει αέρας, αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν πιο γρήγορα, επομένως χρειάζεσαι τα σωστά κουτιά αποθήκευσης για να αποθηκεύσεις κατάλληλα», λέει η Lindsay Malone, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στην κλινική του Κλίβελαντ. Διαφορετικά, το φαγητό σας δεν θα διαρκέσει, όπως αναφέρει η ίδια.
Ο χρυσός κανόνας της Malone για τη συσκευασία των υπολειμμάτων είναι να τα σφραγίζεις πάντα σε ρηχά, αεροστεγώς δοχεία για να επιταχύνεις τη διαδικασία ψύξης και να κρατήσεις τα βακτήρια μακριά από το φαγητό σου.
Τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα κρέατος είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου