HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Freegr network

Προβληματίζει η τριπλή επίθεση… ιών το νέο έτος


Σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό βρισκόμαστε εν μέσω μιας έξαρσης τριδημίας. Από τη μια οι ιώσεις που εμφανίζονται πιο… επιθετικές, από την άλλη και ο κορωνοϊός που παραμένει. Οι ειδικοί συστήνουν εμβολιασμό και αγωνιούν για την εξέλιξη.

Κορονοϊός, εποχική γρίπη και RSV. Το τριπλό "κοκτέιλ" ιών του αναπνευστικού συστήματος που δείχνει πως θα συνυπάρχουν το φετινό χειμώνα. Η συνύπαρξη αυτή ήδη προβληματίζει τους ειδικούς.

Όπως τονίστηκε στη χθεσινή έκτακτη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε φέτος για την τριδημία, δηλαδή για την ταυτόχρονη συνύπαρξη και των τριών ιών.

"Είμαστε πιο ευάλωτοι αυτή την χρονιά στον ιό της γρίπης που θα έρθει. Ήδη στην Αμερική λένε ότι τα κρούσματα ήδη είναι υπερδιπλάσια από ότι την προηγούμενη χρονιά. Δηλαδή, ότι υπάρχει μια δυναμική έναρξης της γρίπης. Εδώ έχουν αρχίσει τα κρούσματα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να πούμε, εκτός από την παρουσία της γρίπης, ότι είναι μια, ένα κύμα το οποίο έχει αρχίσει και μας απειλεί", είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ΕμβολιασμώνΜαρία Θεοδωρίδου.

"Για τον RSV, τον ξέρουμε πολύ καλά διότι κυρίως έχει επίπτωση στις μικρές ηλικίες και προκαλεί την βρογχυολίτιδα που βάζει παιδιά μέσα στα νοσοκομεία, ο τρόπος προφύλαξής μας είναι τα κοινά αλλά πολύ χρήσιμα και σημαντικά μέτρα προστασίας για την ατομική μας υγεία. Ας ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, για την τριδημία και μακάρι να διαψευστούμε" συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε επίσης η κ. Θεοδωρίδου, ο καιρός δεν βοηθάει για καμία από τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :