Πάμε να δούμε λοιπόν στο Top 10 αυτής της εβδομάδας τα δέκα κορυφαία basketball games όλων των εποχών. Όπως πάντα, οι μισές επιλογές προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και οι άλλες μισές από την συντακτική ομάδα του GameWorld. Φορέστε λοιπόν τα περικάρπιά σας, βάλτε τα σορτσάκια σας, γεμίστε με αέρα τις αερόσολες σας βάλτε το Final Countdown να παίζει από τα ηχεία!
10: Dr. J and Larry Bird Go One on One (1983)
Eric Hammond, Electronic Arts, Ariolasoft
Amiga, Apple II, Atari 7800, Atari 8-bit, ColecoVision, Commodore 64, PC, Macintosh, TRS-80 CoCo
Eric Hammond, Electronic Arts, Ariolasoft
Amiga, Apple II, Atari 7800, Atari 8-bit, ColecoVision, Commodore 64, PC, Macintosh, TRS-80 CoCo
Ξεκινάμε με ένα κανονικό «μακροβούτι» στο παρελθόν και γυρνάμε 30 ολόκληρα χρόνια πίσω, σε ένα παιχνίδι που αν δεν ήταν το πρώτο, σίγουρα ήταν ένα από τα πρώτα basketball games στην ιστορία της ανθρωπότητας! Το Dr. J and Larry Bird Go One on One «ήρθε στον κόσμο» το 1983 και έβαλε αντιμέτωπους σε ανελέητα «μονάκια» δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν από το NBA (και το άθλημα γενικότερα), τον Larry Bird και τον «Doctor» Julius Erving!
Μπορεί εν έτει 2013 να δείχνει ξεπερασμένο -έως και αστείο-, μπορεί μετά από κάποιο διάστημα το gameplay να γινόταν μονότονο, όμως ο τίτλος αυτός έθεσε τις βάσεις για το μέλλον. Ήταν τεχνικά εντυπωσιακός καθώς διέθετε εξωφρενικά animations για την εποχή του, μια εποχή που δεν ξεχνάμε πως για την δημιουργία video games πολλές φορές αρκούσε μόνο ένας άνθρωπος (ο Eric Hammond στην περίπτωσή μας)!
Το Dr. J and Larry Bird Go One on One σας έδινε τη δυνατότητα να παίξετε είτε διπλό, είτε εναντίον του υπολογιστή σε αγώνες που έληγαν σε ένα συγκεκριμένο σκορ ή όταν τελείωνε ο χρόνος. Το μεγάλο highlight ήταν η δυνατότητα να κάνετε θρύψαλα τη μπασκέτα καρφώνοντας εντυπωσιακά, συνήθως χρησιμοποιώντας τον «αεριωθούμενο» Dr. J . Μάλιστα, στη συνέχεια ερχόταν ο επιστάτης του γηπέδου με μια σκούπα να καθαρίσει το παρκέ, συνοδευόμενος από ένα ηχητικό εφέ «γκρίνιας» που έμοιαζε με βραχυκύκλωμα. Ένδοξες στιγμές ‘80s με δύο από τους μεγαλύτερους αστέρες του αθλήματος.
Ακολούθησε και ένα sequel το 1989 στο οποίο τη θέση του Dr. J πήρε ο μεγάλος Michael Jordan με τον οποίο μπορούσατε να συμμετάσχετε σε διαγωνισμό καρφωμάτων, εκτελώντας trademark slam dunks όπως το «Windmill» ή το «Statue of Liberty», σε μια ακόμα μεγάλη στιγμή του «ψηφιακού» μπάσκετ.
9: Lakers versus Celtics and the NBA Playoffs (1989)
Electronic Arts
PC, Sega Mega Drive/Genesis
Electronic Arts
PC, Sega Mega Drive/Genesis
Μπορεί ο προηγούμενος τίτλος να άνηκε στις πρώτες προσπάθειες μεταφοράς του αγαπημένου αθλήματος στις οθόνες μας, όμως ο συγκεκριμένος είναι σίγουρα η βάση όλων των σύγχρονων basketball games. Το Lakers versus Celtics and the NBA Playoffs κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1989 για MS-DOS (συγκίνηση), ενώ στη συνέχεια έφτασε και στο Mega Drive το ’91 και ήταν το πρώτο παιχνίδι ever που περιελάμβανε επίσημα ονόματα ομάδων και παικτών από το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.
Στην έκδοση για PC υπήρχαν οι δέκα καλύτερες ομάδες της σεζόν '88-'89 του NBA, δηλαδή όσες ήταν κορυφαίες στις περιφέρειές τους συν οι δύο All-Stars, East και West. Το σόου όμως δεν σταματούσε εδώ, αφού το παιχνίδι περιελάμβανε κανονικά και όλους τους μεγάλους «παικταράδες» της εποχής, όπως Larry Bird, Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Clyde Drexler, Magic Johnson ή Patrick Ewing, μεταξύ άλλων. Ο καθένας είχε τα δικά του προσωπικά χαρακτηριστικά, αλλά και συγκεκριμένες κινήσεις όπως το κλασικό «Gorilla dunk» του Charles Barkley.
Ανάμεσα στις καινοτομίες που έφερε ο τίτλος της Electronic Arts συγκαταλέγονται οι διαφορετικές εμφανίσεις των ομάδων για εντός και εκτός έδρας αγώνες, η «τηλεοπτική» παρουσίαση των αρχικών πεντάδων, το halftime show και ο υπολογισμός για πρώτη φορά των προσωπικών φάουλ κάθε παίκτη ξεχωριστά. Έχοντας ένα όνομα - φόρο τιμής στις τεράστιες κόντρες εκείνης της δεκαετίας ανάμεσα στις ομάδες της Βοστόνης και του Λος Άντζελες, το Lakers versus Celtics and the NBA Playoffs αποτέλεσε το θεμέλιο όλων των μετέπειτα αντίστοιχων παιχνιδιών της EA (και όχι μόνο).
8: NBA Street Vol. 2 (2003)
EA Canada, EA Sports BIG
GameCube, PS 2, Xbox
EA Canada, EA Sports BIG
GameCube, PS 2, Xbox
Το πρώτο NBA Street ήταν πολύ καλό, το NBA Street Vol. 2 όμως ήταν ένα από τα πιο διασκεδαστικά sports games που έχουμε παίξει ποτέ! Αυθεντικοί παίκτες του NBA της εποχής εκείνης παρέα με διάφορους θρύλους του αθλήματος αλλά και μερικοί φανταστικοί streetball χαρακτήρες, οι «Street Legends» (με σήμα-κατατεθέν τον «υπερηχητικό» Clifford «Stretch» Monroe που βλέπουμε και στο εξώφυλλο) συνθέτουν το ρόστερ του πιο «τρελαμένου» basketball game της EA.
Το πολύ πλούσιο περιεχόμενο του παιχνιδιού περιελάμβανε μέχρι και 29 ομάδες του NBA, τέσσερα διαφορετικά modes και ένα σωρό διαθέσιμους παίκτες για εντυπωσιακά 3 on 3 matches με τους κανόνες και το ανυπέρβλητο στυλ του δρόμου. Θέλατε μια ομάδα με τον Shaq να μοιράζει «ταπίδια» κάτω από τα καλάθια, με τον Jordan να καρφώνει «in your face» και τον Isiah Thomas να μαζεύει τα «σκουπίδια»; Στο NBA Street Vol. 2 μπορούσατε να την φτιάξετε και να την ρίξετε άμεσα στη δράση δοκιμάζοντας τα δεκάδες combos, κόλπα και εντυπωσιακά slam dunks που περιελάμβανε ο τίτλος.
Το «attitude» του παιχνιδιού συμπλήρωναν η δυνατότητα να δημιουργήσετε τον δικό σας παίκτη, το groovy soundtrack και η περιγραφή των αγώνων από τον Robert «Bobbito» García που έδινε τον ρυθμό. Για όσους δεν είχαν υπομονή με το χειρισμό, το NBA Street Vol. 2 ήταν από εκείνα τα παιχνίδια που ακόμα και το απλό button mashing είχε κάτι εντυπωσιακό σαν αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπήρχαν και πράγματα να κάνετε όπως το Trick Point Challenge που απαιτούσαν μεγαλύτερη εμπειρία και συντονισμό για να τα καταφέρετε. Κοινώς το NBA Street Vol. 2 ήταν ένα video game για όλους, παίρνει δέκα στον βαθμό διασκέδασης και είναι ένας τίτλος που μπορείτε να παίξετε και να διασκεδάσετε ακόμα και σήμερα, δέκα χρόνια μετά!
7: NBA 2K10 (6/11/2009)
Visual Concepts, 2K Sports
PC, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii
Visual Concepts, 2K Sports
PC, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii
Μπορεί η πορεία της συγκεκριμένης σειράς να έχει ξεκινήσει από το 1999 όμως η επιτυχία που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια και σίγουρα έχει να κάνει με την «εξάλειψη» του κύριου αντίπαλού της, της σειράς NBA Live. Η σεζόν 2009-2010 ήταν η τελευταία για το τίτλο της EA και έτσι τιμής ένεκεν τοποθετούμε το NBA 2K10 στη λίστα μας ως το μπασκετάκι που «σκότωσε» τον αντίπαλό του. Από εκεί και πέρα, τα χαρακτηριστικά του εν λόγω παιχνιδιού ανακεφαλαιώνονται στην γνωστή για μια ακόμη χρονιά ποιότητα που περιμέναμε από τον τίτλο της Visual Concepts.
Κορυφαία γραφικά, πωρωτικό gameplay, εντυπωσιακή παρουσίαση, άρωμα από NBA και πλούσιο περιεχόμενο ήταν μερικά από αυτά που προσέφερε το NBA 2K10 στον γεμάτο από χαρά μπασκετόφιλο. Τα στοιχεία ρεαλισμού ήταν πιο καλά δουλεμένα από ποτέ, με τρομερές δυνατότητες κίνησης κάτω από το καλάθι και πληθώρα animations, ενώ τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη είχαν ξεκάθαρο αντίκτυπο στον αγώνα.
Φυσικά, δεν ξεχνάμε το εκπληκτικό Association Mode που για μια ακόμη χρονιά έγινε το αντίστοιχο Football Manager των fans του NBA. Το NBA 2K10 ήταν το μπασκετάκι που στρογγυλοκάθισε στον θρόνο του βασιλιά του είδους. Η Visual Concepts έχει βρει πλέον την μαγική συνταγή και μας χαρίζει κάθε χρόνο το παιχνίδι που περιμένουν όλοι οι gamers και φίλοι του αθλήματος.
6: NBA Live '95 (3/12/1994)
EA Sports
PC, SNES, Sega Mega Drive/Genesis
EA Sports
PC, SNES, Sega Mega Drive/Genesis
Το πρώτο ΝΒΑ game της EA Sports με το συνθετικό «Live» στον τίτλο είναι ίσως και ο πρώτος σύγχρονος εξομοιωτής μπάσκετ που είχαμε την τύχη να απολαύσουμε τότε, στην καρδιά των αγαπημένων ‘90s. To NBA Live 95 ήταν δυο ταχύτητες πιο γρήγορο από τους προκατόχους του, παιχνίδια όπως τα Bulls versus Lakers and the NBA Playoffs ή Team USA Basketball και κατάφερε να δώσει στο gameplay μια πρωτόγνωρη «φρεσκάδα» και ρυθμό, αποδίδοντας για πρώτη φορά βασικά χαρακτηριστικά του αθλήματος.
Η δημιουργία της EA Sports ήταν «Live» όνομα και πράγμα. Διέθετε εντυπωσιακή παρουσίαση γεμάτη χρώματα, τρομερή και funky μουσική, εικόνες με τα πρόσωπα των παικτών κατά την είσοδο των ομάδων και ένα πιο «ζωντανό» κοινό από ποτέ. Το απλό μα «κολλητικό» gameplay του μετουσιωνόταν στην ηδονή του να ακούς το χαρακτηριστικά έντονο «χλατς» από το διχτάκι σε κάθε επιτυχημένη επίθεση. Οι κόντρες στα σπίτια φίλων ήταν ομηρικές, ενώ η ιστορία έδειξε ότι η έκδοση για το Mega Drive ήταν η καλύτερη.
Δεν ξεχνάμε πως υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν μεταγραφές και να παίξετε ολόκληρη σεζόν, χαρίζοντας στην ομάδα της αρεσκείας το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Οι πάσες ήταν πιο γρήγορες ευνοώντας το passing game όσο ποτέ άλλοτε ενώ υπήρχαν και κάποιες ειδικές κινήσεις για ορισμένους παίκτες όπως συγκεκριμένα καρφώματα. Όλα αυτά με την αμεσότητα τριών μόνο κουμπιών και την απλότητα εκείνης της εποχής. Το πρώτο μεγάλο simulation ήταν γεγονός και η EA Sports άνοιξε τις «θύρες» για μπουν και να …παίξουν μπάλα τα videogames στα γήπεδα του NBA.
5: NBA Live 2005 (28/9/2004)
EA Canada, Electronic Arts
PC, GameCube, PS 2, Xbox
EA Canada, Electronic Arts
PC, GameCube, PS 2, Xbox
Δέκα χρόνια μετά το NBA Live 95 όμως, άρχισε η πτώση της σειράς της EA, η οποία έδωσε τα ηνία σιγά-σιγά στο NBA 2K μέχρι την ολική παράδοσή της στα τέλη ων ‘00s. Το πρώτο μισό όμως της δεκαετίας ανήκει δικαιωματικά στον εν λόγω τίτλο ο οποίος έφερε σπουδαίες καινοτομίες στο παιχνίδι, όπως το freestyle control που εκμεταλλεύεται τους αναλογικούς μοχλούς δίνοντας άλλη διάσταση στο gameplay ή το turbo boost. Το κρίσιμο σημείο επομένως της «χρυσής» εποχής του εν λόγω basketball game ήταν γύρω στο 2005, έτσι βάζουμε το NBA Live εκείνης της χρονιάς στη λίστα μας ώστε να εκπροσωπήσει την πάλαι ποτέ κραταιά σειρά.
Το NBA Live 2005 όπως και οι προκάτοχοί του είχε την συνδυασμένη αίσθηση ενός simulation με arcade, διαθέτοντας μια «σοβαρότητα» με μεγάλο βαθμό διασκέδασης παράλληλα. Το στυλ του λατρεύτηκε από χιλιάδες gamers και στις συνειδήσεις του κόσμου αυτό ήταν το μεγαλύτερο basketball game εκείνη την εποχή. Τα στοιχεία που είχε εισάγει η EA όπως το freestyle control που αναφέραμε προηγουμένως είχαν ενσωματωθεί καλύτερα, η NBA αισθητική ήταν διάχυτη σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού και η σειρά έδειχνε πως θα κυριαρχήσει στο χώρο για πολλά χρόνια ακόμα. Δυστυχώς για την EA, η συνέχεια είχε πολύ NBA 2K.
4: Street Hoop (1994)
Data East
Neo Geo, Virtual Console
Data East
Neo Geo, Virtual Console
Το μπάσκετ πάντα κρύβει μια «αλητεία» στη φύση του και το χαρακτηρίζει ένα είδος άγραφου «σεβασμού» που δεν απαιτείται, αλλά κερδίζεται. Αυτοί οι κανόνες μπορεί να ισχύουν και στα μεγάλα γήπεδα με τους χιλιάδες θεατές, αλλά γεννιούνται και «αναπνέουν» στους δρόμους, τις γειτονιές και τις αλάνες των μεγαλουπόλεων. Αρκετά χρόνια πριν βιώσουμε την εμπειρία παρέα με τους αστέρες του ΝΒΑ στη σειρά NBA Street που προαναφέραμε, η Data East μας «έμπασε» στον κόσμο του streetball μέσα από το φοβερό και τρομερό Street Hoop.
Οι ομάδες σε αυτό το 3 on 3 μπασκετάκι αποτελούνταν από ανώνυμους φανταστικούς παίκτες που εκπροσωπούσαν 10 χώρες από όλο τον κόσμο όπως η Γαλλία, η Ισπανία, το Ταιβάν ή οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η «πωρωτική» hip-hop μουσική έδινε τον ρυθμό και οι αγώνες άρχιζαν με όλους τους «άγραφους» κανόνες του μπάσκετ που παίζεται στο δρόμο. «Ξύλο» στον αντίπαλο για κλέψιμο της μπάλας, χαστούκια στον αέρα αντί για τάπες, εντυπωσιακά καρφώματα και πολύ στυλ σε ένα αυθεντικά «αλήτικο» basketball game.
Κάθε χώρα είχε τα δικά της στατιστικά τα οποία για να πούμε την αλήθεια ήταν αρκετά στερεοτυπικά. Π.χ. οι Αμερικανοί ήταν τρομερά αθλητικοί και δυνατοί στα καρφώματα αλλά κακοί στα τρίποντα, οι Γερμανοί ήταν τρομεροί αμυντικά αλλά μετριότατοι επιθετικά, το Ταϊβάν βομβάρδιζε από τα 6,25 (τότε) αλλά δεν ήταν καλό κάτω από το καλάθι κτλ. Προσωπική αγαπημένη ήταν η all-around Γαλλία, η οποία την «πάλευε» σε όλους τους τομείς. Highlight του παιχνιδιού ήταν σίγουρα το Super Shot, του οποίου η μπάρα γέμιζε μετά από μερικές επιθέσεις και σας επέτρεπε να εξαπολύσετε είτε ένα …συστημένο «άχαστο» τρίποντο, είτε ένα εντυπωσιακό «εξωγήινο» κάρφωμα.
3: NBA 2K13 (28/12/2012)
Visual Concepts, 2K Sports
PC, Xbox 360, Wii, Wii U, PS3, PSP, iOS, Android
Visual Concepts, 2K Sports
PC, Xbox 360, Wii, Wii U, PS3, PSP, iOS, Android
Η σειρά NBA 2K «παίζει μπάλα» μόνη της τα τελευταία χρόνια. Δίχως ουσιαστικό ανταγωνισμό, μας προσφέρει την ετήσια gaming «τζούρα» μας από τον μαγικό κόσμο του NBA έχοντας φτάσει σε ένα εκπληκτικό επίπεδο ποιότητας και αποτελώντας μια σταθερή αξία. Κάθε χρόνο η μόνη κριτική που γίνεται σε κάθε νέο NBA 2K είναι το κατά πόσον βελτιώθηκε σε σχέση με τον προκάτοχό του και όχι αν είναι ένα καλό παιχνίδι εξαρχής, αφού αυτό το θέμα έχει ξεκαθαρίσει. Μιλάμε απλά για το κορυφαίο μπασκετάκι αυτή τη στιγμή, τέλος.
Η δημιουργία της Visual Concepts που αποτελεί την τελευταία προσθήκη της σειράς, διαθέτει και πάλι ένα εκπληκτικό gameplay θεαματικό και ρεαλιστικό όσο ποτέ, κορυφαία γραφικά, πιο απλό και λειτουργικό χειρισμό, βελτιωμένο online, δυνατό soundtrack και τα διασκεδαστικά MyCareer και MyTeam modes. Χρόνο και διάθεση να έχετε δηλαδή και το παιχνίδι προσφέρει άπειρες ώρες «λιωσίματος» στον αγνό μπασκετόφιλο. Για ακόμη μια φορά βέβαια λείπουν οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον δεν μπορεί, κάτι θα γίνει και για μας στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού!
2: TV Sports Basketball (1990)
Cinemaware, Mirrorsoft
PC, Amiga, Commodore, TurboGrafx-16
Cinemaware, Mirrorsoft
PC, Amiga, Commodore, TurboGrafx-16
Το TV Sports: Basketball ακόμα και για την εποχή που κυκλοφόρησε ήταν λίγο πιο περίπλοκο από τα υπόλοιπα μπασκετάκια. Αν τα παιχνίδια της Electronic Arts που περιγράψαμε παραπάνω ήταν η βάση για το simulation όπως το γνωρίζουμε σήμερα, με το licensing των ομάδων του NBA και το σύγχρονο gameplay, ο τίτλος της Cinemaware εμβάθυνε περισσότερο στα στοιχεία του αθλήματος, βγάζοντας και λίγο από τον προπονητή που κρύβαμε μέσα μας.
Οι διάφοροι κέρσορες, τα πολλά στατιστικά και ο φαινομενικά δύσκολος χειρισμός μετά από λίγη εξάσκηση αποκτούσαν νόημα, συνθέτοντας ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα basketball games όλων των εποχών και το κορυφαίο του είδους για την Amiga. Το ντριπλάρισμα, οι πάσες και τα σουτ σιγά-σιγά γινόντουσαν ενστικτωδώς, αφήνοντας χώρο στη σκέψη για τη συνεργασία της πεντάδας και τη δημιουργία στρατηγικής. Τεχνικά το παιχνίδι ήταν επίσης εξαιρετικό, με «τηλεοπτική» παρουσίαση, καλά animations, και ήχο που αποτύπωνε τη «γηπεδική» ατμόσφαιρα.
Διέθετε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να παίξετε ολόκληρη σεζόν αλλά και editor για τους παίκτες. Πέρα από όλα αυτά όμως, το TV Sports: Basketball ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό game, συνδυάζοντας της δράση ενός αγώνα μπάσκετ με τον ρεαλισμό ορισμένων στοιχείων του αθλήματος για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο. Οι οπτική με τις τρείς κάμερες (δύο κάθετες στις μπασκέτες και μία παράλληλη στο κέντρο του γηπέδου) αποτελεί σήμα κατατεθέν, βάζοντας και αυτή τη σφραγίδα της σε ένα από τα καλύτερα μπασκετάκια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.
1: NBA Jam: Tournament Edition (1995)
Midway
Arcade, SNES, Sega Genesis, Playstation, Sega Saturn, Jaguar
Midway
Arcade, SNES, Sega Genesis, Playstation, Sega Saturn, Jaguar
Εδώ τα λόγια ίσως περιττεύουν. Μπορούμε απλά να φωνάξουμε «Βoomshakalaka!» καθώς δικαίως η έμπνευση της Midway κατακτά την κορυφή της λίστας, αφού στην εποχή του είχε παιχτεί από οποιονδήποτε, ακόμα κι από μη μπασκετόφιλους, λόγω της απλουστευμένης ευκολίας χειρισμού. Το παιχνίδι αποτέλεσε μια χιουμοριστική υπερβολή, μια καρικατούρα του μπάσκετ και των αστέρων του NBA (χαρακτηριστικά τα δυσανάλογα μεγάλα κεφάλια) που μάζεψε όλα τα highlights του αθλήματος και τα πολλαπλασίασε επί 100. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο διασκεδαστικό που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Οι παίκτες μπορούσαν να πηδήξουν δέκα μέτρα και να στριφογυρίσουν στον αέρα, να καρφώσουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, να κάνουν «ψαγμένες» πάσες πίσω από την πλάτη, να σπάσουν τα ταμπλό και να ρίξουν ανενόχλητοι μπόλικο «ξύλο» στην άμυνα.
Ο εκφωνητής φώναζε ενθουσιασμένος «μπασκετικές» ατάκες της εποχής που έγραψαν ιστορία, ενώ η μπάλα κυριολεκτικά έπιανε φωτιά στα χέρια του παίκτη που έβαζε τρία συνεχόμενα καλάθια και ήταν «ζεστός». Οι αγώνες ήταν δύο εναντίον δύο, όμως το ρόστερ περιελάμβανε τρείς μεγάλους αστέρες από κάθε ομάδα του NBA για να διαλέξετε, καθένας με τα δικά του στατιστικά και χαρακτηριστικά. Μπορούσατε να παίξετε με όλα τα μεγάλα δίδυμα της εποχής εκείνης όπως πχ. Shawn Kemp και Gary Payton στους Sonics, Shaquille O’Neal και Penny Hardaway στους Magic, Alonzo Mourning και Larry Johnson στους Hornets κτλ. Πώρωση!
Το NBA Jam Tournament Edition έβαζε ουσιαστικά τον προκάτοχό του σε «turbo mode». Υπήρχε το Tournament Mode για αυξημένη δυσκολία ενώ μπορούσατε να ξεκλειδώσετε κάποιους rookies των NBA Draft του 1994, αλλά και ορισμένες κρυφές ομάδες με παίκτες-έκπληξη. Όσοι μεγάλωσαν τη δεκαετία του ‘90 έχουν φάει ατέλειωτες ώρες στο συγκεκριμένο, καθώς το αριστούργημα της Midway είναι απλά το πιο διασκεδαστικό basketball game όλων των εποχών.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου