Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Batman: Arkham City Video Review

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότερες μεταφορές ηρώων απ’ τα DC Comics στα video games είναι αποτυχημένες και τις κοιτάμε με μισό μάτι. Όλα αυτά όμως ήρθε να μας τα ανατρέψει το 2009 η Rocksteady Studios με το Batkman: Arkham Asylum. Μία εκπληκτική μεταφορά του Batman σε ένα Action-Adventure που τα είχε όλα. Συνεχόμενη δράση, όμορφα γραφικά και ατμοσφαιρικά cutscenes.
Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, η Rocksteady βάδισε φέτος στην ίδια συνταγή, ώστε να φτάσει στο σημείο να μας παρουσιάσει σχεδόν όλους τους καλούς και κακούς ήρωες της σειράς Batman και πολλές ακόμη ευχάριστες εκπλήξεις. Ας τα δούμε όμως όλα πιο αναλυτικά.
Σενάριο
Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του Arkham Asylum.Ο Quincy Sharp, ένας πρώην φύλακας του άσυλου, γίνεται δήμαρχος στην Gotham City. Αμέσως δίνει εντολή να κλείσουν το Arkham Asylum και το Σωφρονιστικό τμήμα Blackgate, ως μη κατάλληλα να φιλοξενήσουν οποιονδήποτε εγκληματία. Αγοράζει όμως μια μεγάλη έκταση στις φτωχογειτονιές του Gotham, όπου χτίζει μια ανοιχτή φυλακή και την ονομάζει Arkham City (εξού και το όνομα του παιχνιδιού).
Την εγκατάσταση αυτή αναλαμβάνει να επιβλέψει ο ψυχίατρος Hugo Strange, ο οποίος όμως ελέγχεται μυστικώς απ’ τον Quincy Sharp. Ο Batman ανησυχεί ότι η κατάσταση κάποια στιγμή θα βγει εκτός ελέγχου, κάτι που επιβεβαιώνεται όταν ο Sharp αρχίζει να συλλαμβάνει και να κλείνει στην Arkham City όσους στρέφονται εναντίον του. Δικτατορία σκέτη με άλλα λόγια. Μια μέρα όμως κάνει ένα λάθος και συλλαμβάνει τον Bruce Wayne! Κούνια που τον κούναγε…
Ώρα για δράση
Το σύστημα μάχης του Batman: Arkham City είναι παρόμοιο με αυτό του Arkham Asylum. Με το αριστερό analog stick ελέγχετε τον Batman και με το δεξί analog την κάμερα. Η βασική επίθεση από την οποία προκύπτουν τα combos εκτελείται με το αριστερό κουμπί (τετράγωνο στο PS3, X στο Xbox 360). Ακόμη, όταν δείτε μια ένδειξη στο κεφάλι ενός εχθρού σας τότε ως γνωστόν αντιλαμβάνεστε ότι θέλει να σας χτυπήσει, άρα πατάτε το κουμπί λαβής (Δ στο PS3, Y στο Xbox 360) και αποφεύγετε το χτύπημα.
Συν τις άλλοις, υπάρχουν επιπλέον συνδυασμοί κινήσεων, όπως το άλμα στην πλάτη του εχθρού σας ή το Dive Bomb, ένας μικρός «σεισμός» που προκαλείται ενώ προσγειώνεστε στο έδαφος από ψηλά. Όλα όμως είναι απλά κάτι σαν την σάλτσα στα μακαρόνια σας. Ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε με δύο μόλις κουμπιά να τους βγάλετε όλους νοκ-άουτ.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου