Ο γαστρεντερολόγος Joseph Salhab, σε ανάρτησή του στο Instagram, εξηγεί γιατί αυτός ο χυμός ξεχωρίζει και πώς συμβάλλει σημαντικά στην υγεία του πεπτικού συστήματος.
«Δεν προτιμώ τους περισσότερους φρουτοχυμούς, καθώς συχνά χάνουν τις πολύτιμες ενώσεις και τις φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα,» λέει ο Salhab.
«Ωστόσο, κάνω εξαίρεση για χυμούς πλούσιους σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες», προσθέτει. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι χυμοί βύσσινου, κράνμπερι και μύρτιλου, με τον χυμό βύσσινου να ξεχωρίζει στην κορυφή.
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονωδών δεικτών σε άτομα με φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου. Αυτό οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες και χλωρογενικά οξέα — ισχυρές φυσικές ενώσεις με αντιφλεγμονώδη δράση.
«Τα βακτήρια του εντέρου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πολυφαινόλες για να παράγουν αντιφλεγμονώδεις ενώσεις μέσα στο έντερο» εξηγεί ο γιατρός στο σχετικό βίντεο που ανάρτησε στα social media.Ιδανική επιλογή για καλύτερο ύπνο
Κι αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα.
Ο Salhab τονίζει ότι ο χυμός από βύσσινο είναι και φυσική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Γι’ αυτό και τον προτείνει ως νυχτερινό ρόφημα, διαλυμένο με παγωμένο νερό, για έναν πιο ήρεμο και ενυδατωμένο ύπνο.
Προσοχή: Για να επωφεληθείτε πραγματικά από τον χυμό βύσσινο, όπως επισημαίνει και ο Joseph Salhab, θα πρέπει να είναι 100% φυσικός χυμός, όχι συμπυκνωμένος και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
«Οι χυμοί μπορεί να είναι πλούσιοι σε θερμίδες, γι’ αυτό δεν χρειάζεται υπερβολή—φτιάξτε τον μόνοι σας ή διαλέξτε έναν χωρίς προσθήκη ζάχαρης», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί πως η υπερβολική πρόσληψη προστιθέμενης ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, έντονη δίψα και αύξηση βάρους.
Αντίθετα, τα φυσικά σάκχαρα που προέρχονται από τα φρούτα έχουν διαφορετική επίδραση, χάρη στην υψηλή θρεπτική τους αξία.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου