HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Freegr network

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το γιαούρτι και ποιοι με μέτρο

 


Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται μέσω της ζύμωσης του γάλακτος με ειδικά οξυγαλακτικά βακτήρια. Προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά δεν είναι κατάλληλο για όλους.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε γιαούρτι:

Ίσως χρειαστεί να αποφύγετε το γιαούρτι εάν έχετε κάποια χρόνια πάθηση υγείας που σχετίζεται με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το γιαούρτι:

Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.
Άτομα με αλλεργία στο γάλα.
Άτομα με διαβήτη.
Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη δεν μπορούν να καταναλώσουν πολλά είδη γαλακτοκομικών προϊόντων λόγω έλλειψης λακτάσης, ενός ενζύμου που διασπά τη λακτόζη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα.

Άτομα με αλλεργία στο γάλα δεν μπορούν να καταναλώσουν γιαούρτι με ασφάλεια, καθώς περιέχει τις πρωτεΐνες που προκαλούν την αλλεργία.

Άτομα με διαβήτη πρέπει να προσέχουν την ποσότητα ζάχαρης στο γιαούρτι, καθώς πολλές ποικιλίες περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν γιαούρτι με ζωντανά βακτήρια.

Επίσης, η κατανάλωση γιαούρτι με προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει αυτά τα άτομα καθώς διασπά τη λακτόζη.

Το γιαούρτι μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία, όπως βελτίωση της πέψης, ενίσχυση της καρδιακής υγείας και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τελικά, το γιαούρτι είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό γαλακτοκομικό προϊόν, αλλά ορισμένα άτομα πρέπει να είναι προσεκτικά με την κατανάλωσή του λόγω υγειονομικών προβλημάτων.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :