HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Freegr network

Η άσκηση για να κόψετε το ροχαλητό σε 30 δευτερόλεπτα


 Έρευνες έχουν δείξει ότι το ροχαλητό τον χειμώνα γίνεται πιο έντονο, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς ειδικός αποκαλύπτει μια άσκηση 30 δευτερολέπτων για να το κόψετε.

Το ροχαλητό προκαλείται από την συμπίεση αέρα μέσω ενός στενού ή παρεμποδισμένου αεραγωγού και μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα σοβαρότερου προβλήματος, όπως την υπνική άπνοια. Το 45% των ενηλίκων ροχαλίζει περιστασιακά, ενώ το 25% ροχαλίζει συνήθως.

Σύμφωνα με τη Ny Post, το ροχαλητό γίνεται πιο έντονο τον χειμώνα λόγω της αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την περισσότερη έκθεση στο παθητικό κάπνισμα (λόγω της συχνότερης συγκέντρωσης σε εσωτερικούς χώρους).

Επίσης, οι λοιμώξεις και η αύξηση του βάρους μπορεί να επιδεινώσουν το ροχαλητό. «Το ροχαλητό μπορεί να προκληθεί από τη συσσώρευση λίπους στο λαιμό που στενεύει την τραχεία», είπαν ερευνητές.

Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό

Σύμφωνα με τον πωλητή στρωμάτων Martin Sleeley το ροχαλητό μπορεί να περιοριστεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. 

Είναι μια γλωσσική άσκηση και προτείνει να κλείσετε το στόμα σας, μετακινώντας τη γλώσσα σας προς μια κατεύθυνση για 10 φορές και μετά άλλες 10 φορές προς την αντίθετη πλευρά. Τέλος, λέει πως πρέπει να μετακινήσετε την γλώσσας σας προς μια άλλη κατεύθυνση για άλλες 10 φορές, μετά τις πρώτες δύο ασκήσεις.

Υποστηρίζει πως θα παρατηρήσετε διαφορά σε μόλις τρεις ημέρες κάνοντας την άσκηση, με μείωση των συμπτωμάτων κατά 59%.

Άλλοι τρόποι για να σταματήσετε το ροχαλητό είναι να χρησιμοποιείται αντιαλλεργικά μαξιλάρια, να αποφεύγεται τροφές με γαλακτοκομικά και να κοιμάστε με μια μπάλα του τένις στην πλάτη σας ώστε να είστε σίγουροι ότι θα κοιμηθείτε προς μια πλευρά.

 

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :