HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Freegr network

Τα προβιοτικά τυριά με πρωτεΐνη και βιταμίνη D που χαρίζουν επίπεδη κοιλιά

 


Οι διατροφολόγοι προτείνουν τα τυριά που χρειάζεται μια ολοκληρωμένη διατροφή με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

‘Εχουμε καλά νέα για τους λάτρεις των τυριών (που είναι αρκετοί): αν τα τυριά είναι φυσικά και όχι επεξεργασμένα ή με πρόσθετα χημικά, τότε θεωρούνται απαραίτητα για την πέψη και την αντιμετώπιση της φλεγμονής. Αυτό οφείλεται στους μικροοργανισμούς που ζουν σε αυτά τα τυριά και οι οποίοι βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Η φυσική ζύμωση που γίνεται σε αυτά τα τυριά, επιτρέπουν σε αυτούς τους μικροοργανισμούς να επιβιώνουν. Τα καλά προβιοτικά που εξασφαλίζουν για το μικροβίωμα μειώνουν το φούσκωμα, χαρίζοντας επίπεδη κοιλιά και μια πιο ανάλαφρη αίσθηση. Η Laura Parada, διατροφολόγος στο Slow Life House προσθέτει πως το τυρί, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, περιέχει υψηλότερο pH και λίπος, γι’ αυτό και προστατεύει τους συγκεκριμένους μικροοργανισμούς.

Βελτιώνουν την υγεία χάρη στην βιταμίνη D

Το τυρί που παράγεται φυσικά παρέχει στον οργανισμό μέταλλα όπως ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνη Κ2, που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των οστών, αρκεί να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες καθημερινά. Φυσικά και τα παστεριωμένα τυριά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και προλαμβάνουν ασθένειες που συνδέονται με τα οστά. Γενικά είναι καλύτερο να επιλέγετε φρέσκα τυριά όπως το κατσικίσιο τυρί ή πρόβειο, για παράδειγμα μοτσαρέλα και cottage cheese.

Τα οφέλη των τυριών (επιβεβαιώνονται και από το Harvard)

Παρόλο που έχουμε συνδέσει την κατανάλωση τυριών με την αυξημένη χοληστερόλη, είναι σημαντικό να θυμάστε αυτό που εξηγεί ο Dr. Crispín σε πρόσφατη έρευνα του Harvard για την σχέση ανάμεσα στο μικροβίωμα και το ανοσοποιητικό. Η χοληστερόλη υποχωρεί όταν αφαιρούμε από την διατροφή μας το κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά (ακόμα και πιο healthy επιλογές όπως η βραστή γαλοπούλα) και τα αντικαθιστούμε με τυριά και γιαούρτια. Ακόμα και περιορίζοντας τις ποσότητες κρέατος που καταναλώνουμε, βλέπουμε διαφορά και μια ισορροπία στον οργανισμό μας, οπότε δεν έχετε λόγο να φοβάστε τα τυριά, αρκεί να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές.

Πηγή: vogue.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :