HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Freegr network

Τα 4 πρώιμα σημάδια – sos ότι υποφέρουμε από βαρηκοΐα


 Ενώ συχνά πιστεύουμε ότι η απώλεια ακοής είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε πολύ μεγαλύτερους ανθρώπους – αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Κώφωσης και Διαταραχών Ακοής (ΗΠΑ), 1 στους 8 στις Ηνωμένες Πολιτείες ηλικίας άνω των 12 ετών έχει απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά, και περίπου 28,8 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τα ακουστικά βαρηκοΐας. Αν και η δυσκολία στην ακοή μπορεί να είναι το πιο προφανές σημάδι ότι πρέπει να ελέγξουμε τα αυτιά μας, δεν είναι το μόνο.

Ζητήσαμε από ακοολόγους να μοιραστούν τα κύρια σημάδια ότι ήρθε η ώρα να ελέγξουμε την ακοή μας. Να τι είχαν να πουν:

Νούμερο 1: Δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε συζητήσεις

Εάν πιάνουμε τον εαυτό μας συνεχώς να λέμε «τι;» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, μάλλον ήρθε ο καιρός να ελέγξουμε τα αυτιά μας.

«Το να καταβάλουμε προσπάθεια για να ακούσουμε όταν μιλάμε με άλλους ή για να συνεχίσουμε μια συζήτηση είναι πολύ σημαντικό», λέει ο Τέρι Ζβόλαν, διευθυντής της Audiology Access & Standard of Care for Cochlear Americas. «Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να δυσκολευόμαστε να ακούμε όταν υπάρχει θόρυβος στο ”φόντο” και να ζητάμε τακτικά από τους ανθρώπους να επαναλαμβάνουν αυτά που έχουν πει ή να ακούμε λάθος συχνά».

 

Νούμερο 2: Πρέπει να αυξήσουμε την ένταση του ήχου στην τηλεόραση.

 

Είτε οι άλλοι μας λένε να χαμηλώνουμε τακτικά τον ήχο της τηλεόρασης, είτε είμαστε έκπληκτοι από το νούμερο που βλέπουμε στο κουμπί έντασης ήχου, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να ελέγξουμε τα αυτιά μας.

«Μπορεί να βρεθούμε να ανεβάζουμε την ένταση του ήχου στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο σε ένα επίπεδο που να είναι πιο δυνατό από ό,τι προτιμούν οι άλλοι ή να νιώθουμε ότι οι άνθρωποι μουρμουρίζουν (γι′ αυτό)», λέει ο ίδιος.

 

Νούμερο 3: Τα αυτιά μας κουδουνίζουν

 

Ενώ το «κουδούνισμα» στα αυτιά (ή οι εμβοές) δεν είναι πάντα σημάδι απώλειας ακοής, σίγουρα κάποιες φορές μπορεί να είναι. «Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν επίμονο ”κουδούνισμα”, βουητό, πόνο ή πίεση στο ένα ή και στα δύο αυτιά», λέει ο Ζβόλαν. «Επίσης μπορεί να είναι παρουσιάζονται δυσκολίες να ακούμε από το ένα αυτί, να είναι δύσκολο να διακρίνουμε από που προέρχονται οι ήχοι ή η δική μας φωνή μπορεί να ακούγεται διαφορετική».

Η Κάτι Κέμπελ, ακουολόγος και ανώτερη διευθύντρια ακουολογίας στο HearingLife Canada, τονίζει ότι η εμφάνιση συμπτωμάτων όπως οι εμβοές είναι ένας καλός λόγος για να εξετάσουμε την πιθανότητα να κάνουμε τεστ ακοής. «Οι εμβοές, ή το ”κουδούνισμα” στα αυτιά, συνδέονται συνήθως με καταστάσεις απώλειας ακοής», αναφέρει. «Εάν το αντιμετωπίζουμε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, είναι καλή ιδέα να οργανώσουμε ένα τεστ ακοής.”

 

Νούμερο 4: Μπορεί να δυσκολευόμαστε να ακούσουμε τους ήχους της φύσης

 

Εάν ξαφνικά δυσκολευόμαστε να ακούσουμε τους ήχους της φύσης – όπως το κελάηδημα των πουλιών ή την βροχή – αυτό μπορεί να είναι μια κόκκινη «γραμμή» σύμφωνα με τον Σβόλαν.

Η Έιμι Μπίσοπ, εταιρική ακουολόγος στο Lucid Hearing, σημειώνει ότι αυτό μπορεί να ισχύει και για συνηθισμένους ήχους εντός οικίας. «Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δυσκολεύονται να ακούσουν συνηθισμένους, καθημερινούς ήχους του σπιτιού, όπως το νερό που βράζει ή ο ήχος του πλυντηρίου», λέει.

huffingtonpost.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :