HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Freegr network

Καρκίνος – εφιαλτική πρόβλεψη: Αύξηση των περιστατικών κατά 77% έως το 2050


 Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ την περασμένη εβδομάδα ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο σόκαρε τη βρετανική κοινή γνώμη, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
Η υπόθεση αυτή έφερε στο προσκήνιο μία συζήτηση που γίνεται στην επιστημονική και όχι μόνο, κοινότητα τον τελευταίο καιρό, με βάση επιβαρυμένα στοιχεία από έρευνες για τον καρκίνο.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο – είναι τμήμα του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – που βασίστηκε σε στοιχεία από 185 χώρες, μέχρι το 2050 θα έχουν αύξηση των περιστατικών καρκίνου κατά 77% και θα αγγίζουν τα 35 εκατομμύρια ετησίως, με τους θανάτους να φτάνουν τα 18 εκατομμύρια!

Πρόκειται για μία έκρηξη, που έχει σημάνει συναγερμό στους επιστήμονες και στον τομέα υγείας, προκαλώντας διαρκώς νέα ερωτήματα για το πώς προκύπτει αυτή η πρόβλεψη.
Τα αίτια

Σύμφωνα με έρευνα της «Καθημερινής της Κυριακής» στην οποία μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, τα αίτια είναι πολλά.

Ο Ηλίας Αθανασιάδης, διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του «Μητέρα» και επίκουρος καθηγητής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern, «πολλοί άνθρωποι επειδή βρίσκονται στην πιο απαιτητική φάση της ζωής τους, ίσως δεν δώσουν σημασία στα προειδοποιητικά σημάδια και αμελήσουν να κάνουν εξετάσεις. Επομένως, όταν θα φτάσουν σε μας, ίσως είναι ήδη αργά…. Οι παράγοντες που κυρίως ευθύνονται είναι η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης».

Ο Χρήστος Χριστοδούλου, διευθυντής τη Β’ Ογκολογική Κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan, σημειώνει ότι «τα περιστατικά αυξάνονται για δύο λόγους: Πρώτον, το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει πολύ, ιδιαίτερα στις χώρες της Δύσης. Δεύτερον, η έξαρση κακοήθων νεοπλασιών σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών αποδίδεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής».

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :