Home »
ειδήσεις
,
υγεία
» Από τη νηστεία στις... κραιπάλες του Πάσχα: Τι πρέπει να προσέξετε

Ειδικά για όσους βρίσκονται στη μέση και την τρίτη ηλικία η υπερφαγία του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές.
Οι πιο συνηθισμένες καταστάσεις που διαδέχονται ένα διατροφικό όργιο είναι η δυσπεψία, η μέθη, οι γαστρεντερίτιδες και οι παγκρεατίτιδες.
Επίσης, ο συνδυασμός κόκκινου κρέατος και εντόσθιων με άφθονο αλκοόλ, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα.
Μία άλλη πιθανή συνέπεια είναι η επιβάρυνση της καρδιακής λειτουργίας, καθώς οι μεγάλες ποσότητες φαγητού απαιτούν μεγαλύτερη ποσότητα αίματος για την πέψη, με συνέπεια να «ζορίζεται» η καρδιά.
Τι να κάνετε
-Μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φαγητού.
-Ξεκινήστε τα γεύματα με σαλάτα, ψωμί ή πατάτες και μετά φάτε λίγο αρνί, κοκορέτσι ή τηγανητά.
-Μην τσιμπολογάτε διαρκώς, καθώς χάνετε τον έλεγχο και τελικά καταναλώνετε πολύ περισσότερο φαγητό.
-Αποφύγετε τις πέτσες από το αρνί ή το κατσίκι.
-Πιείτε αλκοόλ με μέτρο.
-Πίνετε άφθονο νερό και μην αμελείτε να φάτε φρούτα.
-Αν πάσχετε από κάποια καρδιαγγειακή πάθηση, αποφύγετε τα απότομα και μεγάλα γεύματα, τα λιπαρά μέρη του αρνιού και τα εντόσθια.
-Αν έχετε υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, αποφύγετε τα εντόσθια και το αλκοόλ.
Related Posts:
Οι 4 επικίνδυνες παρενέργειες της ιβουπροφαίνης και σε ποιά φάρμακα υπάρχουν Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για τους ανησυχητικούς κινδύνους της ιβουπροφαίνης, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται σε παυσίπονα, και συμβουλεύουν τους ασθενείς να χρησιμοποιούν το φάρμακο με φειδώ. Επιπλοκές όπως … Read More
Το ελληνικό ελαιόλαδο ως όπλο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλλει στην αναχαίτιση του καρκίνου, εξηγώντας την χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης της νόσου στους μεσογειακούς πληθυσμούςΟ καρκίνος του&nbs… Read More
Το ψάρι που ευεργετεί στον οργανισμό: Μπορεί να καταναλωθεί κάθε εβδομάδα Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια που μπορείτε να καταναλώσετε, γεμάτες με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την καλή υγεία. Δεν είναι μόνο προσιτές και γευστικές, αλλά αποτελούν και έναν εξαιρετικό … Read More
Τα 3 τρόφιμα που τελικά δεν πρέπει να πλένετε πριν τα καταναλώσετε Στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να πλένονται πριν από την κατανάλωση. Ορισμένα τρόφιμα, όπως τα αυγά, μπορούν να μολυνθούν εάν το … Read More
Γλαύκωμα: Μύθοι και αλήθειες για τη νόσο στην όραση Ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από γλαύκωμα, εκ των οποίων σχεδόν το 50% από αυτούς μπορεί να μην το γνωρίζουν.Αν όμως το γλαύκωμα μείνει χωρίς θεραπεία, προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες … Read More
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου