HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Freegr network

4 τρόποι για φυσικό καθαρισμό των νεφρών καθημερινά

 


Οι νεφροί καθαρίζουν το σώμα φιλτράροντας τα «απόβλητα» και παίζουν βασικό ρόλο στη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας.

Η σωστή ενυδάτωση και διατροφή, όπως και ορισμένα συμπληρώματα, μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της νεφρικής λειτουργίας.

Οι νεφροί είναι δύο μικρά όργανα που βρίσκονται εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης, κάτω από τα πλευρά.

Παίζουν σημαντικό ρόλο στον «καθαρισμό» του σώματος, την εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών αλλά και τη δημιουργία ορμονών.

Εάν δεν υπάρχει κάποια υποκείμενη ασθένεια, μια ολοκληρωμένη διατροφή και επαρκής πρόσληψη νερού είναι συνήθως αρκετά για να διατηρήσουν τους νεφρούς υγιείς.

Ακολουθούν 4 τρόποι για να βοηθήσετε στον καθαρισμό των νεφρών:

1.Πίνετε αρκετό νερό

Οι νεφροί φιλτράρουν ό,τι περνάει από το σώμα και χρειάζονται επαρκείς ποσότητες νερού για να λειτουργεί σωστά το ουροποιητικό σύστημα.

Όταν αυτό το σύστημα δε λειτουργεί σωστά μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοιμώξεις, πέτρες στους νεφρούς και δυσλειτουργία τους.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη υγρών είναι 3,7 λίτρα για ενήλικες άνδρες και 2,7 λίτρα για ενήλικες γυναίκες.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες, όπως η ηλικία, οι δραστηριότητες και τυχόν υποκείμενες παθήσεις.

2.Επιλέξτε τροφές που υποστηρίζουν την υγεία των νεφρών

Όπως και για την καλή υγεία της καρδιάς, έτσι υπάρχουν και τροφές που βοηθούν στην καλή υγεία των νεφρών.

Μερικές από αυτές είναι, σύμφωνα με μελέτες, τα κόκκινα σταφύλια και οι σταφίδες, το κράνμπερι, το καφέ φύκι, οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο (όπως γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, όπως το αγελαδινό γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, τόφου, σόγια, άπαχα κρέατα, εμπλουτισμένα δημητριακά).

3. Επιλέξτε ροφήματα που καθαρίζουν νεφρούς

Η κατανάλωση ορισμένων ειδών τσαγιού, χωρίς ζάχαρη, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών και μειώνει τον κίνδυνο παθήσεων.

Πρόκειται για το πράσινο τσάι, το μαύρο τσάι και το τσάι ορτανσίας.

4.Επιλέξτε συμπληρώματα που βοηθούν στη νεφρική λειτουργία

Τα συμπληρώματα έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας, και ορισμένα από αυτά είναι βοηθητικά για τη σωστή λειτουργία των νεφρών.

Πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό σας, χρησιμοποιήστε συμπληρώματα όπως βιταμίνη Β6ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και κιτρικό κάλιο.

topontiki.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :