HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Freegr network

Το πιο επικίνδυνο τρόφιμο στο τραπέζι μας για τηn καρδιά

 


Οι καρδιαγγειακές παθήσεις απασχολούν όλο και περισσότερο την ιατρική κοινότητα, πρώτον γιατί αυξάνονται, και δεύτερον γιατί κατεβαίνει συνεχώς η ηλικία που αρχίζουν και εμφανίζονται.


Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο McMaster συνδέει άμεσα την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος με την εμφάνιση προβλημάτων στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος.

Στο πλανήτη η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος εμφανίζει άνοδο, ενώ θα περίμενε κανείς πως με τόση ενημέρωση θα είχε μειωθεί. Ένας από τους λόγους είναι και η αύξηση του κρέατος και η στροφή του καταναλωτικού κοινού σε φθηνότερες επιλογές.

Στην έρευνα πήραν μέρος 134.297 εθελοντές και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά.

Μόνο 150 γρ. επεξεργασμένου κρέατος εκτοξεύει κατά 49% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και 51% τον κίνδυνο θανάτου.

Το μόνο παρήγορο είναι πως η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων, κάτω από 30 γραμμάρια, δεν έχουν επίδραση στη καρδιά μας.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :