Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Το πιο επικίνδυνο τρόφιμο στο τραπέζι μας για τηn καρδιά

 


Οι καρδιαγγειακές παθήσεις απασχολούν όλο και περισσότερο την ιατρική κοινότητα, πρώτον γιατί αυξάνονται, και δεύτερον γιατί κατεβαίνει συνεχώς η ηλικία που αρχίζουν και εμφανίζονται.


Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο McMaster συνδέει άμεσα την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος με την εμφάνιση προβλημάτων στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος.

Στο πλανήτη η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος εμφανίζει άνοδο, ενώ θα περίμενε κανείς πως με τόση ενημέρωση θα είχε μειωθεί. Ένας από τους λόγους είναι και η αύξηση του κρέατος και η στροφή του καταναλωτικού κοινού σε φθηνότερες επιλογές.

Στην έρευνα πήραν μέρος 134.297 εθελοντές και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά.

Μόνο 150 γρ. επεξεργασμένου κρέατος εκτοξεύει κατά 49% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και 51% τον κίνδυνο θανάτου.

Το μόνο παρήγορο είναι πως η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων, κάτω από 30 γραμμάρια, δεν έχουν επίδραση στη καρδιά μας.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου