HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Freegr network

Άνοια: Πώς συνδέεται τελικά με τον ανήσυχο ύπνο και τους εφιάλτες

 


Τα άσχημα όνειρα σε μεσήλικες και ηλικιωμένους ενήλικες μπορεί να υποδηλώνουν υψηλότερο κίνδυνο για μελλοντική γνωστική έκπτωση και άνοια από κάθε αιτία, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο EAN 2024, το 10ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Ο Abidemi Otaiku, M.D., από το Imperial College του Λονδίνου, και οι συνεργάτες του εξέτασαν κατά πόσον τα ανησυχητικά όνειρα όπως οι εφιάλτες, σχετίζονται με τη γνωστική έκπτωση και την άνοια σε άτομα χωρίς τη νόσο Πάρκινσον.

Η ανάλυση περιελάμβανε 605 ενήλικες μέσης ηλικίας από τη μελέτη Midlife στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για περισσότερα από 13 χρόνια, καθώς και 2.600 ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας από τη μελέτη Οστεοπορωτικών Καταγμάτων σε Άνδρες και τη Μελέτη Οστεοπορωτικών Καταγμάτων, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για περισσότερα από επτά χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε σύγκριση με τους ενήλικες μέσης ηλικίας που ανέφεραν ότι δεν είχαν ανησυχητικά όνειρα κατά την έναρξη της μελέτης, εκείνοι που ανέφεραν ότι είχαν εφιάλτες σε εβδομαδιαία συχνότητα είχαν τετραπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν γνωστική έκπτωση. Ο κίνδυνος άνοιας υπερδιπλασιάστηκε στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας

«Οι εφιάλτες έχουν πολύ ισχυρή συσχέτιση με πολλές εγκεφαλικές και άλλες παθήσεις και πιστεύω ακράδαντα ότι οι γιατροί θα πρέπει να ρωτούν συχνότερα για εφιάλτες τους ασθενείς τους» δήλωσε ο Otaiku.

Πηγή: ygeiamou

Photo By Pixabay

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :