HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Freegr network

Τα λάθη όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας κι ο κίνδυνος που παραμονεύει

 


Ας φανταστούμε τη σκηνή. Είναι ώρα για ύπνο, έχουμε ολοκληρώσει με το βούρτσισμα των δοντιών μας, έχουμε παραλείψει να βάλουμε ένα καπάκι στην οδοντόβουρτσα επειδή αυτό είναι ανθυγιεινό, οπότε τώρα τι κάνουμε; Να το ξαναβάλουμε στη θήκη;

Λοιπόν, σύμφωνα με έναν οδοντίατρο, εάν δεν έχουμε στεγνώσει την οδοντόβουρτσά μας μεταξύ της χρήσης και της αποθήκευσής της μέχρι το (άλλο) πρωί, έχουμε παραλείψει ένα σημαντικό βήμα κι αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να μας κάνει να αδιαθετήσουμε.

Αλλά ο δρ Αμπντούλ Αζίζι, κύριος οδοντίατρος της Harley Private Dental, δήλωσε: «Το στέγνωμα της οδοντόβουρτσάς μας μετά τη χρήση είναι ζωτικής σημασίας, επειδή μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, μούχλας αλλά και μύκητων.

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο στοματικών λοιμώξεων, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα, και μπορεί ενδεχομένως να σας μολύνει εκ νέου με παθογόνα που προκαλούν ασθένειες».

Γιατί θα πρέπει να στεγνώνουμε την οδοντόβουρτσά μας μετά από κάθε χρήση

Οι υγρές οδοντόβουρτσες μπορεί να ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων

Ο δρ Ασίζι προειδοποιεί ότι μια υγρή οδοντόβουρτσα παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Η υγρασία, σε συνδυασμό με τα υπολείμματα σωματιδίων τροφής και την οδοντόκρεμα, δημιουργεί ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο στοματικών λοιμώξεων και ασθενειών.

Υπέροχα.

Οι υγρές οδοντόβουρτσες μπορεί να προκαλέσουν άσχημες οσμές και γεύσεις

Μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα μπορεί να αναπτύξει άσχημη οσμή και γεύση με την πάροδο του χρόνου λόγω της ανάπτυξης βακτηρίων.

Ο δρ Ασίζι προειδοποιεί: «Αυτό μπορεί να κάνει την εμπειρία του βουρτσίσματος των δοντιών σας δυσάρεστη και μπορεί να μας αποτρέψει από τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής».

Οι τρίχες που είναι συνεχώς υγρές εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου

Ο ίδιος λέει ακόμα: «Η συνεχής έκθεση στην υγρασία μπορεί να αποδυναμώσει τις τρίχες της οδοντόβουρτσάς μας, καθιστώντας τις λιγότερο αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών μας.

«Αυτό μπορεί να μειώσει τη συνολική αποτελεσματικότητα της ρουτίνας βουρτσίσματος, οδηγώντας σε κακή στοματική υγιεινή».

Οι υγρές οδοντόβουρτσες μπορεί να οδηγήσουν σε συνεχή επαναμόλυνση

Ο δρ Ασίζι αναφέρει: «Η χρήση μιας υγρής οδοντόβουρτσας που φιλοξενεί βακτήρια ή ιούς μπορεί να μας κάνει να μολύνουμε ξανά τον εαυτό μας, ειδικά μετά την ανάρρωσή σας από μια ασθένεια».

Και προσθέτει: «Εάν η οδοντόβουρτσά μας είναι αποθηκευμένη κοντά σε άλλες οδοντόβουρτσες, επιβλαβείς μικροοργανισμοί μπορεί να εξαπλωθούν μεταξύ τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης».

 

Και τι πρέπει να κάνουμε;

 

Για να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς τους κινδύνους, είναι σημαντικό να ξεπλένουμε καλά την οδοντόβουρτσά μας μετά από κάθε χρήση, να ανακινούμε την περίσσεια νερού και να την αποθηκεύουμε σε όρθια θέση σε καλά αεριζόμενο χώρο όπου μπορεί να στεγνώσει τελείως στον αέρα.

Το σημειώσαμε.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :