HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Freegr network

Η χρήση των social media πριν τον ύπνο προκαλεί εφιαλτικά όνειρα

 


Πλήθος μελετών έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με τα social media 
προκαλεί διαφόρων ειδών κοινωνικές, ψυχολογικές ακόμη και οργανικές παρενέργειες στους χρήστες το επίπεδο επικινδυνότητας των οποίων αυξάνεται αναλογικά με τη διάρκεια της χρήσης τους. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων κινητών τηλεφώνων ρίχνει μια ματιά στο τηλέφωνο του πριν πέσει για ύπνο για να δει αν υπάρχει κάποια ειδοποίηση ή μήνυμα που δεν έχουν δει. Πολλοί χρήστες όμως δεν περιορίζονται στο να τσεκάρουν για λίγα δευτερόλεπτα το κινητό τους αλλά ασχολούνται με τα social media για κάποιο χρονικό διάστημα πριν κοιμηθούν. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τρεις στους τέσσερις κατόχους κινητών τηλεφώνων ασχολούνται με τα social media πριν κοιμηθούν.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «BMC Psychology» ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι η χρήση των social media πριν τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του στρες και του άγχους γενικότερα δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες ώστε ο χρήστης να καταλήξει να βλέπει εφιάλτες. «Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπλέκονται όλο και περισσότερο με τη ζωή μας, ο αντίκτυπός τους εκτείνεται πέρα ​​από τις ώρες αφύπνισης και μπορεί να επηρεάσει τα όνειρά μας», λέει ο Ρέζα Σάμπαχανγκ, καθηγητής ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Οι αιτίες

Οι ερευνητές σχεδίασαν μια μελέτη στην οποία πήραν μέρος περίπου 600 άτομα και διαπίστωσαν πώς όσο πιο αρνητικό ήταν το περιεχόμενο που έβλεπαν οι χρήστες των social media πριν κοιμηθούν (π.χ επιθετικά σχόλια εναντίον τους, ρητορική μίσους κ.α.) τόσο περισσότερο αυξάνονταν οι πιθανότητες να δει κάποιος έναν εφιάλτη. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι τα άτομα που ασχολούνται με τα social media πριν κοιμηθούν μοιράζονται ένα κοινό αγχωτικό όνειρο στο οποίο οι χρήστες αυτοί βιώνουν στο όνειρο μια κατάσταση όπου αδυνατούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους στα social media και διακόπτονται οι σχέσεις που είχαν αναπτύξει με άλλους χρήστες.

Naftemporiki.gr

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :