Home »
health
,
news
» ΣΤΟΠ το φαγητό με αλουμινόχαρτο- Αυτές είναι οι επικίνδυνες συνέπειες στην υγεία

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα απαραίτητα «αξεσουάρ» που έχουμε στην κουζίνα μας. Ωστόσο, είσαι σίγουρη ότι το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο;
Οι περισσότεροι από εμάς καλύπτουμε ένα πιάτο με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να θελήσουμε να φάμε το φαγητό που έχει περισσέψει. Αυτός μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος αποθήκευσης τροφίμων, εξίσου όμως είναι εύκολο έτσι να θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.
Όπως ακριβώς χρειαζόμαστε αέρα για να αναπνέουμε, έτσι και τα βακτήρια χρειάζονται αέρα για να ευδοκιμήσουν. Ορισμένα βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος και ο Bacillus cereus, που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες, παράγουν τοξίνες που δεν καταστρέφονται από τις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος.
Όταν ένα ζεστό γεύμα αφήνεται έξω σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες, τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.
Η χρήση αλουμινόχαρτου για την κάλυψη των τροφίμων μπορεί μερικές φορές να εγκυμονεί τον ίδιο κίνδυνο, καθώς δεν σφραγίζει εντελώς το φαγητό σου από τον αέρα.
«Όταν υπάρχει αέρας, αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν πιο γρήγορα, επομένως χρειάζεσαι τα σωστά κουτιά αποθήκευσης για να αποθηκεύσεις κατάλληλα», λέει η Lindsay Malone, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στην κλινική του Κλίβελαντ. Διαφορετικά, το φαγητό σας δεν θα διαρκέσει, όπως αναφέρει η ίδια.
Ο χρυσός κανόνας της Malone για τη συσκευασία των υπολειμμάτων είναι να τα σφραγίζεις πάντα σε ρηχά, αεροστεγώς δοχεία για να επιταχύνεις τη διαδικασία ψύξης και να κρατήσεις τα βακτήρια μακριά από το φαγητό σου.
Τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα κρέατος είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων
Related Posts:
10 λόγοι γιατί να πίνεις χυμό γκρέιπφρουτ καθημερινά με το πρωινό σου Ο χυμός γκρέιπφρουτ είναι ένα δροσιστικό και νόστιμο ποτό που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κυρίως για μαζί με το πρωινό τους γεύμα και επωφελούνται από τις ευεργετικές του ιδιότητες.Ο χυμός γκρέιπφρουτ … Read More
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Τι λένε τα θύματα των παρενεργειών Ήταν η εποχή που τα κομμωτήρια άνοιγαν ξανά, αν και τα κρούσματα της πανδημίας είχαν αρχίσει να αυξάνονται, ενώ η εμβολιαστική καμπάνια φαινόταν να παραπαίει. Αλλά ο εμβολιασμός ήταν μία υπόσχεση ελευθερίας και αποδέσμε… Read More
Καρκίνος στο στόμα: Αυτά είναι τα πρώτα «αθώα» συμπτώματα Ο καρκίνος του στόματος περιλαμβάνει καρκίνους στα χείλη, στην γλώσσα, στα μάγουλα, στο έδαφος του στόματος, στην σκληρή και μαλακή υπερώα, στα ούλα και στον φάρυγγα.Όταν διαγνωστεί νωρίς, ο καρκίνος του στόματος είναι … Read More
73% των Ελλήνων έχει ανεπάρκεια βιταμίνης D – Τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις Εξαιρετικά υψηλός ο αριθμός των ατόμων σε Ελλάδα και Κύπρο που εμφανίζουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου, καθώς και στην υγεία του&nbs… Read More
Καρκίνος του πνεύμονα: ΤΙ αυξάνει τον κίνδυνο ακόμα και στους μη καπνιστές Με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα συνδέουν την ατμοσφαιρική ρύπανση μελετητές σε νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Nature.Ειδικότερα, οι ειδικοί τόνισαν ότι μόλις 3 χρόνια έκθεσης στον τοξικό α… Read More
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου