HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Freegr network

Η άσκηση, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον


 Η άσκηση, μέτριας ή υψηλής έντασης, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης, δείχνει νέα έρευνα.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Δρ Φίλιπ Μίλαρ, οι ασθενείς με Πάρκινσον πολύ συχνά κυριεύονται από ντροπή ή κατάθλιψη, έτσι σταματούν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο ή να ασκούνται. «Αν σταματήσετε τη σωματική δραστηριότητα, το σώμα σας προσαρμόζεται και χάνετε τη φυσική λειτουργία», εξηγεί ο ειδικός.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Guelph στον Καναδά, στην μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Physiology, ανέλυσε τα δεοδμένα από τρεις ομάδες των 10 ατόμων σε διάφορα στάδια της νόσου του Πάρκινσον. Κάθε ομάδα ασκούνταν τρεις φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο, για μια περίοδο 10 εβδομάδων.

Οι άνδρες και οι γυναίκες συμμετέχοντες, ηλικίας από 45 έως 79 ετών, συμμετείχαν σε έναν από τους δύο τρόπους προπόνησης, μέτριας έντασης ή υψηλής έντασης.

Η ομάδα του Δρ.Μίλαρ παρακολούθησε διάφορες φυσιολογικές μετρήσεις, όπως τη «μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου» του ατόμου, το επίπεδο κόπωσης ή την ευαισθησία του στην κόπωση, το βάδισμα, την ισορροπία και τα κινητικά συμπτώματα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι προπόνηση αύξησε την ικανότητα παραγωγής οξυγόνου, με το μεγαλύτερο όφελος να παρατηρείται στην προπόνηση υψηλής έναντι της μέτριας έντασης

Τα κινητικά συμπτώματα μειώθηκαν κατά περίπου 25%. Επίσης, μειώθηκαν και τα επίπεδα κόπωσης με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από την ένταση του προγράμματος άσκησης.

Το βάδισμα, η ισορροπία και η αρτηριακή πίεση δεν άλλαξαν, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα άσκησης που χρησιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον μπορούν να επιλέξουν όποιο επίπεδο άσκησης αισθάνονται άνετα, χωρίς να φοβούνται.

Πηγή: iatropedia

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :