HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Freegr network

Νέα μελέτη ρίχνει φως στη σχέση πολυβιταμινών και αύξησης του προσδόκιμου ζωής

 


Νέα μελέτη ρίχνει φως στη σχέση πολυβιταμινών και αύξησης του προσδόκιμου ζωής – Τα νέα δεν είναι καλά

Ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν δεδομένα από 400.000 ενηλίκους χωρίς χρόνιες ασθένειες για να δουν αν η καθημερινή λήψη μειώνει τον κίνδυνο θανάτου μέσα σε δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, αντί για περισσότερο, όσοι καταναλώνουν καθημερινά πολυβιταμίνες έχουν ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο ή καρδιαγγειακές νόσους και να πεθάνουν.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να αποδείξουν τα οφέλη των πολυβιταμινών, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου αναμενόμενα. Η κατανάλωση π.χ. β-καροτένιου από φυσικές τροφές προστατεύει από τον καρκίνο, ενώ η ίδια βιταμίνη από σκεύασμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο σίδηρος που περιέχουν πολλές πολυβιταμίνες μπορεί να προκαλέσει υπερσυγκέντρωση και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και άνοιας.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Erikka Loftfield του NCI (National Cancer Institute) ανέλυσε τα δεδομένα από τρεις μεγάλες έρευνες που ξεκίνησαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Οι έρευνες εξέτασαν 390.124 υγιείς ενήλικες για διάστημα 20 ετών.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με το flash.gr, βρήκαν ότι αντί να μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου, όσοι κατανάλωναν πολυβιταμίνες είχαν κατά 4% υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν.

«Οι πολυβιταμίνες υπόσχονται πολλά, αλλά δεν προσφέρουν τίποτα,» τονίζει ο Δρ Neal Barnard, επίκουρος καθηγητής στο George Washington University. «Το βασικό επιχείρημα είναι ότι οι πολυβιταμίνες δεν βοηθούν. Η επιστήμη δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Αντί για πολυβιταμίνες πρέπει να τρώμε υγιεινές τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά».

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :