HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Freegr network

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ακτινογραφίας κατ’ οίκον

 


Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης εξελίσσεται διαρκώς και μία από τις αναδυόμενες τάσεις που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια είναι η άνοδος των υπηρεσιών ακτινογραφίας κατ’ οίκον. Όπως συμβαίνει με όλες τις καινοτομίες, οι οικιακές ακτινογραφίες έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας ξεκινήσουμε να δούμε πρώτα τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας αυτής, εξετάζοντας τις επιπτώσεις που έχουν στους ασθενείς, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και στο γενικότερη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης.

Πλεονεκτήματα της ακτινογραφίας κατ’ οίκον

Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της ακτινογραφίας κατ’ οίκον https://aktinodiagnosikatoikon.gr/aktinografia-katoikon/ είναι η ικανότητά τους να εξυπηρετούν άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Είτε πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα, για άτομα με χρόνιες παθήσεις ή για εκείνους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν για οποιονδήποτε λόγο, οι ακτινογραφίες κατ’ οίκον μόνο όφελος μπορούν να προσφέρουν. Επιπλέον, δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μετάβαση σε ένα νοσοκομείο ή κλινική που μπορεί να βρίσκεται μακριά μειώνοντας έτσι την επιπλέον πίεση και το άγχος του πάσχοντα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους έχουν περίεργα ωράρια εργασίας ή για εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακινούνται συνεχώς. Οι ακτινογραφίες κατ’ οίκον, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές, συχνά φαίνονται πιο προσιτές, καθιστώντας τες μια επιθυμητή επιλογή για τον ασθενή με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Πιθανά μειονεκτήματα

Ενώ οι ακτινογραφίες κατ’ οίκον λύνουν πολλά προβλήματα, ενδέχεται να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τον εξελιγμένο εξοπλισμό που διατίθεται στις ιατρικές εγκαταστάσεις μιας κλινικής. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταφραστεί σε κακή απεικόνιση και λανθασμένη διάγνωση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία.

Οι ακτίνες Χ, από τη φύση τους, χρησιμοποιούν ιονίζουσα ακτινοβολία, η οποία εάν γίνει κακή διαχείριση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία. Οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας για την εξασφάλιση ελάχιστης έκθεσης σε ακτινοβολία. Η μετάβαση σε ένα οικιακό περιβάλλον μπορεί να μειώσει αυτά τα αυστηρά πρότυπα, αυξάνοντας ακούσια τους κινδύνους για την υγεία του ασθενούς αλλά και του ιατρικού προσωπικού.

Ένα βασικό μέρος της ακτινογραφίας είναι η ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Τα νοσοκομεία διαθέτουν συνήθως ειδικευμένους ακτινολόγους για την ανάλυση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο. Οι υπηρεσίες που βασίζονται στο σπίτι ενδέχεται να παρουσιάσουν καθυστέρηση σε αυτή τη διαδικασία. Καθυστερήσεις ή παρερμηνείες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα και παρερμηνείες.

Επιπτώσεις για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τη βιομηχανία

Από τη σκοπιά ενός παρόχου, οι ακτινογραφίες κατ’ οίκον αντιπροσωπεύουν ένα δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια πλευρά, ανοίγουν νέους επιχειρηματικούς δρόμους, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση για ιατρικές υπηρεσίες κατ’ οίκον. Από την άλλη πλευρά, προσθέτουν κάποια προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν όπως η επιπλέον προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η μεταφορά των μηχανημάτων, η ασφάλεια των ιατρών και των ασθενών κατά τις οικιακές επισκέψεις και η πολυπλοκότητα της διαχείρισης της αποθήκευσης και της μεταφοράς ψηφιακών εικόνων εξ αποστάσεως.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι ακτινογραφίες κατ’ οίκον αντικατοπτρίζουν τη στροφή του κλάδου προς ένα πιο αποκεντρωμένο μοντέλο που εστιάζει στον ασθενή. Υπογραμμίζουν την αυξανόμενη σημασία των ευέλικτων λύσεων υγειονομικής περίθαλψης που δίνουν προτεραιότητα στην άνεση των ασθενών, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Ωστόσο η εξισορρόπηση μεταξύ της άνεσης του ασθενούς και της διασφάλισης της κορυφαίας και ασφαλούς φροντίδας μπορεί συχνά να είναι μια επίφοβη διαδικασία. Εδώ, οι ρυθμιστικοί φορείς έρχονται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η αύξηση των υπηρεσιών για τις ακτινογραφίες κατ’ οίκον υπογραμμίζει την ανάγκη της τήρησης αυστηρών πρωτοκόλλων προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέπεια και η ποιότητα.

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :