Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Joy Ride Turbo για οδηγάρες

Το Joy Ride είναι ένα racing για casual gamers, το πρώτο στο είδος του που είδαμε να συνοδεύει το Kinect στο Xbox 360. Το gameplay του αποτέλεσε αντικείμενο προς συζήτηση (θετική ή αρνητική), καθώς για πρώτη φορά μπορούσατε να τεντώσετε τα χέρια σας σχηματίζοντας ένα εικονικό τιμόνι και να οδηγήσετε το όχημά σας στην οθόνη. Έτσι απλά, με αυτόματο γκάζι και με τα όποια μικροπροβλήματα στην ακρίβεια, η BigPark προσέφερε διασκέδαση σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, πουλώντας περί τα 1.2 εκατομμύρια αντίτυπα και συμβάλλοντας στην επιτυχημένη πορεία του Kinect των 18 εκατομμυρίων πωλήσεων.
Οι εποχές άλλαξαν και το Joy Ride ξεχάστηκε, μέχρι που πρόσφατα ανακοινώθηκε το Joy Ride Turbo, το οποίο κυκλοφορεί μέσω Xbox Live Arcade έναντι 800 Microsoft Points και διαθέτει μια σημαντική διαφορά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Δεν παίζεται με Kinect αλλά με ένα οποιοδήποτε gamepad. Αυτό αφενός μας κινεί την περιέργεια να δούμε πως θα ήταν το Joy Ride αν κυκλοφορούσε ως “κανονικό” racing κι αφετέρου δείχνει ότι η Microsoft ανταγωνίζεται ευθέως το ModNation Racers που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια για τις κονσόλες της Sony. Για ποιο λόγο; Πολύ απλά διότι αμφότερα χαρακτηρίζονται ως “Mario Kart Clones”.
Ομοιότητες, προσθήκες και αφαιρέσεις
Αν συγκρίνει κάποιος τα δύο Joy Ride θα διαπιστώσει εύκολα ότι οι ομοιότητες στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Για του λόγου το αληθές, το gameplay είναι ακριβώς το ίδιο, με μόνη διαφορά την αξιοποίηση του controller έναντι του Kinect. Δεν υπάρχει λόγου χάρη καμία διαφορά χειρισμού του οχήματός σας, ανάλογα με το έδαφος. Οι developers χρησιμοποίησαν στη νέα έκδοση ακόμη και πολλές από τις πίστες που γνωρίσαμε στην πρώτη. Από τις 10 κούρσες, οι 7 ανήκουν στο original Joy Ride και μόλις 3 κάνουν ντεμπούτο.
Σε αντίθεση με τα επτά διαθέσιμα modes του Joy Ride, το Joy Ride Turbo διαθέτει μόλις τρία. Το Championship Series (επίσημο πρωτάθλημα όπου χρησιμοποιείτε όπλα), το Quick Race που αποτελεί μια απλή κούρσα (με όπλα, χωρίς όπλα ή solo time trial) και το Stunt Park, όπου περιπλανιέστε σαν την άδικη κατάρα κι εκτελείτε stunts, μαζεύοντας trophies κι αστεράκια από τις εκάστοτε πίστες. Απουσιάζει λοιπόν το Pro Race (Championship χωρίς όπλα), το Dash mode όπου τρέχατε σε μια ευθεία αποφεύγοντας εμπόδια και το Smash, όπου έπρεπε να σπάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και στο τέλος της πίστας να δώσετε μάχη με ένα boss. Το Trick mode που σας ζητούσε να πάρετε την κατάλληλη πόζα δεν αναμέναμε ούτως ή άλλως να προστεθεί, καθώς χρειαζόταν Kinect.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου