Μία ατέλειωτη βιβλιοθήκη από hack ‘n slash τίτλους υπάρχει στο ιστορικό της Koei και όπως φαίνεται δε δείχνει διατεθειμένη να μεταθέσει σύντομα το βάρος της σε κυκλοφορίες άλλου είδους. Σε αυτήν την επιλογή της, βέβαια, δε θα μπορούσε παρά να βοηθάει στο μέγιστο βαθμό η εμπορική επιτυχία των περισσότερων εκδόσεών της. Άλλωστε, η διόλου απαιτητική φόρμουλα του “εύπεπτου” button mashing και της δομής των επιπέδων που έχει καθιερώσει, δεν χρειάζεται παρά ελάχιστες μετατροπές ώστε να μεταφερθεί με σχετική ευκολία σε οποιοδήποτε από τα αναρίθμητα spin-offs της.
Έπειτα από τα Gundam, Samurai Heroes, Fist of the North Star και λοιπές κυκλοφορίες των τελευταίων ετών, η υπεύθυνη και ακούραστη δημιουργός Omega Force αποφασίζει να επιστρέψει στο franchise που την εδραίωσε στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.
Τρία χρόνια μετά το έκτο κεφάλαιο της σειράς των Dynasty Warriors έχουμε στα χέρια μας το νέο sequel, παράλληλα με την αμυδρά ελπίδα πως η επιστροφή στο franchise-σήμα κατατεθέν της, αλλά και το σεβαστό χρονικό διάστημα που είχε για την ανάπτυξή του, θα την οδηγούσαν σε σημαντικές αλλαγές στον -κατά κοινή ομολογία- πεπαλαιωμένο τομέα του gameplay. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά το είδος των hack ‘n slash θα παραμείνει απαράλλαχτο στον πυρήνα του, με την ιαπωνική εταιρία να φαίνεται έντονα πως στοχεύει για άλλη μία φορά στη βελτίωση του περιεχομένου.
Μικροαλλαγές και προσθήκες υπάρχουν στον τρόπο που μαχόμαστε, αλλά σίγουρα δεν είναι σε θέση να μας προσφέρουν μία ανανεωμένη εμπειρία ενώ –για πολλοστή φορά- τα πάσης φύσεως τεχνικά προβλήματα δηλώνουν παρόντα.
Ώρα για επανάληψη
Έβδομο κεφάλαιο των Dynasty Warriors και, ως εκ τούτου, έκτη επανάληψη του μυθιστορηματικού Romance of the Three Kingdoms. Μετά από τόσες επισκέψεις στην ιστορία των Τριών Βασιλείων είναι δύσκολο να μην έχει συγκρατήσει κάποιος ονόματα και καταστάσεις από τα προηγούμενα Dynasty Warriors. Απόρροια αυτού του γεγονός αποτελεί ή ακόμα πιο εύκολη κατανόηση σχέσεων εχθρικών και φίλιων δυνάμεων, αλλά και καταστάσεων που οδήγησαν στο σχίσμα μεταξύ των Κινέζων φεουδαρχών.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη εξιστόρηση δεν έχει αρχίσει να κουράζει, από τη στιγμή μάλιστα που ένα μεγάλο μέρος των αποστολών το έχουμε ξαναδεί πολλάκις σε προηγούμενους τίτλους. Τουλάχιστον σε αυτό το κεφάλαιο παρουσιάζεται κάποια βελτίωση στη μέθοδο αφήγησης των τεκταινομένων.
Σε αντίθεση με τους προηγούμενους τίτλους, όπου στο Story Mode επιλέγαμε το μαχητή της αρεσκείας μας και παρακολουθούσαμε τη δική του ιστορία στις διαμάχες των τριών βασιλείων, εδώ επιλέγουμε μία από τις τρεις δυναστείες των Wu, Shu και Wei ενώ για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της η δυναστεία των Jin, η οποία διαδέχθηκε τις προηγούμενες. Σε κάθε μία από τις παραπάνω επιλογές, το Story Mode μας οδηγεί γραμμικά στις διάφορες μάχες, εναλλάσσοντας τους χαρακτήρες που ελέγχουμε.
Με αυτόν τον τρόπο παρακολουθούμε μία περισσότερο συγκροτημένη εξιστόρηση της πορείας της κάθε δυναστείας, προσφέροντάς μας ικανοποιητικές πληροφορίες ώστε να κατανοήσουμε τους πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους που μας οδηγούν κάθε φορά στην επόμενη μάχη. Η ποιότητα των cutscenes κινείται γενικά σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα κάτι το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί για τους διαλόγους.
Αν και πολλά από τα κείμενα είναι καλογραμμένα, υπάρχουν στιγμές που γίνονται πραγματικά παιδιάστικα ως μία μέθοδος δημιουργίας χιουμοριστικών καταστάσεων, που δείχνουν έντονα πως βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Επιπροσθέτως, οι αγγλόφωνοι ηθοποιοί -στην πλειοψηφία τους- αδυνατούν να αποδώσουν έστω και υποφερτά τις φωνές των χαρακτήρων που υποδύονται. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη κατάσταση μάλλον θα διορθωθεί καθώς έχουν ήδη διατεθεί σε διάφορες χώρες οι ιαπωνικές ομιλίες προς δωρεάν “κατέβασμα” και ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμες και στις εγχώριες online υπηρεσίες.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου