Pages - Menu

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ελπίδα για ασθενείς με κατάθλιψη με μαγνητική διέγερση του εγκεφάλου (video)

 


Οι ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να "ανακουφιστούν" από τη μη επεμβατική μαγνητική διέγερση του εγκεφάλου
Η κατάθλιψη είναι μια ευρέως διαδεδομένη εξουθενωτική ασθένεια.
Περίπου 20 εκατομμύρια ενήλικες Αμερικανοί βιώνουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο κατάθλιψης ετησίως.
Εκατομμύρια από αυτούς λαμβάνουν φάρμακα προκειμένου να θεραπευτούν από αυτή. Ωστόσο, για πολλούς, τα φάρμακα δεν λειτουργούν και αυτό γιατί είτε έχουν ελάχιστη ή καθόλου επίδραση, είτε οι παρενέργειες είναι αφόρητες.
Σε αυτή την περίπτωση οι ασθενείς πάσχουν από την λεγόμενη ανθεκτική κατάθλιψη στη θεραπεία.
Μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τέτοιους ασθενείς είναι ένας τύπος θεραπείας εγκεφαλικής διέγερσης που ονομάζεται διακρανιακή μαγνητική διέγερση.
Αυτή η θεραπεία δεν είναι νέα καθώς υπάρχει από το 1995.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ απαγόρευσε τη διακρανιακή μαγνητική διέγερση το 2008 για ενήλικες με «κατάθλιψη ανθεκτική στη μη ψυχωτική θεραπεία», η οποία τυπικά ορίζεται ως η αποτυχία ανταπόκρισης σε δύο ή περισσότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.
Ωστόσο, το 2018 ο FDA την ενέκρινε για ορισμένους ασθενείς με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και διακοπή του καπνίσματος.
Τι είναι η διακρανιακή μαγνητική διέγερση και φέρει πράγματι λύση;
Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση είναι μια μη επεμβατική, ανώδυνη διαδικασία που έχει ελάχιστες έως καθόλου παρενέργειες και συχνά λειτουργεί φέρρνοντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Η έρευνα δείχνει ότι το 58% των ασθενών που κάποτε ήταν ανθεκτικοί στη θεραπεία βιώνουν σημαντική μείωση της κατάθλιψης μετά από τέσσερις έως έξι συνεδρίες θεραπείας.
Περισσότερες από 40 ανεξάρτητες κλινικές δοκιμές - με περισσότερους από 2.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο - έχουν δείξει ότι η επαναλαμβανόμενη διακρανιακή μαγνητική διέγερση είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θεραπεία της ανθεκτικής μείζονος κατάθλιψης.
Σύμφωνα με το the conversation ένας καθηγητής και ψυχίατρος ο οποίος χρησιμοποίησε την διακρανιακή μαγνητική διέγερση σε μερικούς ασθενείς του που έπασχαν από κατάθλιψη και χάρη σε αυτή τη θεραπεία είδε τα συμπτώματα της νόσου να μειώνονται ακόμη και μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες της θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου