Μετά το Mario Kart 8 (και τη νέα του έκδοση στο Switch) και το πιο πρόσφατο Team Sonic Racing, η άνθιση των kart racers συνεχίζεται με το Crash Team Racing Nitro-Fueled, remake του θρυλικού Crash Team Racing του PS1.
Το Crash Team Racing βέβαια έχει ιστορία outsider. H Naughty Dog, που μέχρι εκείνη την στιγμή έφτιαχνε τρισδιάστατα platformers, τόλμησε να “χωθεί” στην Nintendo που είχε ξεκινήσει το είδος των kart racers μια γενιά πιο πριν και με το Mario Kart 64 και το Diddy Kong Racing έθετε τα δεδομένα στη συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών. Και δεν ήταν ότι το PS1 δεν είχε κάτι παρόμοιο.
Απλά οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν πρωταρχικό σκοπό να καλύψουν την ανάγκη ύπαρξης ενός kart racer στην κονσόλα, όχι να προσφέρουν κάτι πραγματικά καλό. Γι αυτό η ιστορία ξέχασε πάρα πολύ γρήγορα το Lego Racer, το Speeddreaks, το Circuit Breakers και άλλα, ενώ το Crash Team Racing παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια του PS1. Το Crash Team Racing Nitro-Fueled είναι πλήρες remake, αλλά όχι προσκολλημένο στην παλιά συνταγή. Τα παλικάρια της Beenox φρόντισαν να προσθέσουν πράγματα, να αφαιρέσουν ό,τι έκανε την ζωή μας δύσκολη, αλλά και να πάρουν στοιχεία από μεταγενέστερα Crash kart racers, προσφέροντας κάτι απόλυτα σύγχρονο και διασκεδαστικό - κυρίως με φίλους.
Το Crash Team Racing εξαρχής δίνει έμφαση περισσότερο στην τεχνική. Ναι υπάρχουν τα power slides όπως στο Mario Kart, αλλά πρέπει την ώρα του sliding να κάνετε δύο μικρά boosts πατώντας το L1 ή το R1 τη σωστή στιγμή που σας δείχνει μια μπάρα στο κοντέρ σας. Χρειάζεστε δύο μικρά boosts για να ενεργοποιήσετε ένα τρίτο μεγαλύτερο την ώρα της πλαγιολίσθησης. Αυτό το σύστημα είναι το “ψωμί” του παιχνιδιού, αφού είναι δύσκολο στην εκμάθηση, αλλά έχετε 100% τον έλεγχό του αν μάθετε ακριβώς τί πρέπει να κάνετε και πότε. Υπάρχουν τα άλματα που σας δίνουν έξτρα boosts και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλους αυτούς του μηχανισμούς για να νικήσετε.
Για κάποιο λόγο η Coco ήταν και είναι η αγαπημένη μου στο CTR.
Ο βασικός χειρισμός είναι καλύτερος από ποτέ.
Η απόκριση είναι ακαριαία, είτε παίζετε με αναλογικό είτε με το d-pad (όπως εγώ, παίζω όλα τα kart racers με το d-pad, μην ακούσω σχόλια.) Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια αυτή η ελαφρώς ολισθηρή αίσθηση των παιχνιδιών του PS2. Αν μη τι άλλο, μπορεί να υπάρχουν προσθήκες από αυτά -περισσότερα παρακάτω- αλλά ο χειρισμός του αρχικού CTR διατηρείται και είναι βελτιωμένος.
Κάτι που έκανε το αρχικό CTR τόσο αγαπημένο, είναι το γεγονός ότι όλα τα power-ups είναι παρμένα από το σύμπαν του Crash. Χτυπώντας τα ξύλινα κουτιά με το γνώριμο ερωτηματικό, παίρνετε boosts, ασπίδες, κουτιά TNT, δοκιμαστικά φλασκιά με εκρηκτικό περιεχόμενο ή Aku Aku (ή Uka Uka ανάλογα με το με ποιον παίζετε) για να είστε άτρωτος για μερικά δευτερόλεπτα και να έχετε μεγαλύτερη ταχύτητα.
Τα wumpa fruits λειτουργούν λίγο διαφορετικά από τα νομίσματα στο Mario Kart. Μπορεί 10 από αυτά να αυξάνουν την τελική σας ταχύτητα, αλλά σας δίνουν πρόσβαση και σε καλύτερα αντικείμενα, όπως τα κουτιά nitro που σκάνε αμέσως, τα κόκκινα φίλτρα που όποιος πέσει πάνω τους έχει μαζί με την καθυστέρηση που προκαλεί η έκρηξη και μείωση της ταχύτητας και άλλα.
Το παιχνίδι διαθέτει adventure Mode, τοπικό multiplayer, online multiplayer καθώς και battle Mode. Στο adventure mode ο σκοπός σας είναι να αποτρέψετε τον Nitrous Oxide από το να μετατρέψει τον πλανήτη σε ένα απέραντο πάρκινγκ (κάτι που, ειλικρινά, δεν θα χαλούσε τους κάτοικους του κέντρου της Αθήνας, της Κηφισιάς και της Θεσσαλονίκης). Μπορείτε να παίξετε με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή με τον χαρακτήρα που επιλέγετε από την αρχή μέχρι το τέλος του campaign ή να παίξετε την επιλογή Nitro-Fueled που σας επιτρέπει να αλλάζετε χαρακτήρα ανάμεσα στους αγώνες για να εκμεταλλευτείτε τα διαφορετικά στατιστικά τους και να κάνετε... καφρίλες με τα διάφορα διακοσμητικά που μπορείτε να κερδίσετε. Το campaign διαθέτει το overworld map που υπήρχε και στο αρχικό παιχνίδι και πρέπει να παίρνετε πρωτιές στις πίστες για να μαζεύετε κρυστάλλους και να ξεκλειδώνετε περισσότερες πίστες και τα boss fights.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου