Kαλό το Smash σε φορητό, αλλά κακά τα ψέματα, στην τηλεόραση είναι... άλλο πράμα. Το νέο Super Smash Bros., μετά το πετυχημένο ντεμπούτο του στο 3DS, έρχεται και στο Wii U για να μας παρασύρει όλους στην ξέφρενη κλωτσοπατινάδα. Ευτυχώς το Super Smash Bros. Wii U είναι αυτό ακριβώς που περίμεναν όλοι - ένα παιχνίδι μεγαλύτερο από τους προκατόχους του και με διορθωμένα τα λάθη του Brawl.
Σενάριο στο Super Smash Bros. Wii U δεν υπάρχει. Ποτέ δεν υπήρχε εδώ που τα λέμε. Πολλοί εικάζουν, και όχι άδικα, ότι πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι κάποιου παιδιού που έχει άπειρα κουκλάκια από τους αγαπημένους ήρωες της Nintendo και τους βάζει να πλακώνονται στο ξύλο. Εξού τα master και crazy hand. Στο πρώτο Smash για το Nintendo 64, είναι έκδηλο στην εισαγωγή ότι τα πράγματα έχουν έτσι. Και γιατί όχι; Τι να την κάνεις την ιστορία όταν έχεις ένα σωρό χαρακτήρες διαθέσιμους για μάχες.
Οι μαχητές του Super Smash Bros. Wii U ανέρχονται στους 52, αν θεωρήσουμε το κάθε είδος mii fighter ως ξεχωριστό χαρακτήρα. Κάποιοι από αυτούς είναι κλειδωμένοι και τους ξεκλειδώνετε σχετικά εύκολα στην πορεία. Πρόκειται για απίστευτα μεγάλο ρόστερ, ενώ οι χαρακτήρες-κλώνοι έχουν κρατηθεί στο ελάχιστο. Οι πίστες επίσης προέρχονται από την πλειάδα των παιχνιδιοών/σειρών εκ των οποίων προέρχονται και οι χαρακτήρες. Κάποιοι έχουν μόνο μία πίστα, άλλοι έχουν δύο-τρεις όπως ο StarFox και o Link. Ίσως γιατί στο ρόστερ υπάρχουν πολλαπλοί χαρακτήρες από την ίδια σειρά. Το καλό είναι ότι, όπως και στο 3DS, οι χαρακτήρες είναι αρκετά εναρμονισμένοι μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι είτε παίζετε με τον αγαπημένο σας ήρωα, είτε πειραματίζεστε με κάποιον άλλον, έχετε πιθανότητες σε όλες τις μάχες. Ακόμα και ήρωες που στα προηγούμενα ήταν λιγότερο μαχητικοί όπως ο Sonic, πλέον έχουν ίσες ελπίδες για νίκη, αν παίζετε σωστά.
Τα περισσότερα modes που υπάρχουν στο 3DS υπάρχουν και στο Wii U. Το αρχικό μενού δίνει έμφαση στο multiplayer, κρύβοντας τις single-player επιλογές μέσα στο games and more. Ο χειρισμός αφής στο μενού λείπει εντελώς, ασχέτως αν υπάρχουν παντού τεράστια κουμπιά. Αναγκαστικά λοιπόν κινείστε από επιλογή σε επιλογή με το σταυρό ή τον αριστερό αναλογικό. Βασικά το Wii U gamepad χρησιμοποιείται oυσιαστικά μόνο στο ελλειπέστατο και λίγο δύστροπο stage builder. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την οθόνη αφής για να κάνετε γραμμές και καμπύλες, αλλά αν κάνετε λάθος και προσπαθήσετε να σβήσετε μέρος από κάποια πλατφόρμα, η μονοκοντυλιά σας φεύγει ολόκληρη. Για έναν περίεργο λόγο δεν υπάρχει ούτε τρόπος να μοιράζεστε τις πίστες σας, πράγμα που καθιστά το stage builder πραγματικά άχρηστο για οτιδήποτε πέρα από τον πειραματισμό με τους κανόνες και το μοντέλο φυσικής του παιχνιδιού.
Στο single-player, αντί για το smash run που δεν άρεσε και πάρα πολύ στο 3DS, υπάρχει το smash tour που είναι στην ουσία ένα απλοποιημένο αδελφάκι του Mario Party, μόνο που αντί για mini-games, έχετε ξύλο όταν δύο παίκτες συναντιούνται πάνω στον πίνακα και αντί για αστέρια και νομίσματα, μαζεύετε boosts για τα στατιστικά σας και μαχητές. Στο τέλος κάθε παιχνιδιού, υπάρχει ένας αγώνας που παίζετε με τους μαχητές που κερδίσατε. Όπως καταλαβαίνετε, το smash tour, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των επιλογών, μπορεί να παιχτεί με πολλούς παίκτες τοπικά. Επίσης υπάρχoυν τα event matches όπου αντιμετωπίζετε εχθρούς σε διάφορα σενάρια και με διάφορες μεταβλητές πειραγμένες όπως η ταχύτητα ή το ποσοστό φθοράς που έχετε δεχτεί. Από αυτά κερδίζετε αντικείμενα, χρυσά νομίσματα και trophies.
Το παιχνίδι υποστηρίζει και οχταπλό multiplayer. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε οποιοδήποτε συνδυασμό από χειριστήρια Wii U ή Wii (ακόμα και χειριστήριο Gamecube μέσω αντάπτορα ή ακόμα και το ίδιο το 3DS) μπορείτε να μαζεύετε ΟΛΗ την παρέα σας και να απολαμβάνετε μάχες με οκτώ άτομα. Τα πράγματα γίνονται υπερβολικά μπερδεμένα όταν επί της οθόνης βρίσκονται οκτώ παίκτες και σε αυτό συμβάλλει το μεγάλο zoom-out που κάνει η κάμερα στην πίστα. Φυσικά, αν το συνηθίσετε λίγο ίσως να βρίσκετε πιο εύκολα τον χαρακτήρα σας, αλλά θα εξακολουθείτε να χάνετε την οπτική σας επαφή συχνά πυκνά μέσα στον όλο χαμό.
Στο online τα πράγματα είναι ακριβώς τα ίδια όπως στο 3DS. Υπάρχουν τα for fun και for glory modes, μπορείτε να παίζετε με φίλους ή με οποιονδήποτε στο internet ή ακόμα να κάνετε team smash με άλλον έναν παίκτη στην ίδια κονσόλα και να συνεργάζεστε εναντίον άλλων ομάδων online. Το voice chat υπάρχει πριν και μετά τις μάχες όπως και στο Mario Kart, κάτι που εν έτει 2014 είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό. Παίζοντας online συναντάτε ελάχιστα προβλήματα, αλλά όπως και στο 3DS, όταν το lag κάνει την εμφάνισή του, ένα τέλειο ματς καταλήγει να καταστρέφεται σχεδόν εξ ολοκλήρου, αφού ξαφνικά το παιχνίδι αρχίζει να σέρνεται. Πάντως, για να είμαστε και δίκαιοι, τα προβλήματα εμφανίζονται σπάνια. Από τα ματς που έπαιξα online, σε ένα ή δύο παρατήρησα αυτά τα προβλήματα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου