Pages - Menu

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Scribblenauts Unlimited Review

Η σειρά Scribblenauts κάνει το άλμα στη νέα γενιά με το Scribblenauts Unlimited, το οποίο επιτέλους έφτασε και στα ευρωπαϊκά Wii U και 3DS με ένα χρόνο καθυστέρηση. Είναι όμως τόσο φιλόδοξο όσο υποδηλώνει το όνομά του ή αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών; Στο Scribblenauts Unlimited, ακολουθείτε την περιπέτεια του Maxwell και της Lilly. Οι γονείς τους, Edgar και Julie, είχαν ούτε λίγο ούτε πολύ 42 παιδιά (ούτε η οικογένεια Χωραφά τόσα) και στο κάθε τους παιδί έδιναν και ένα μαγικό δώρο. Στον Maxwell λοιπόν έδωσαν ένα σημειωματάριο που ότι αντικείμενο γράψει κάποιος πάνω του εμφανίζεται, ενώ στη Lilly έδωσαν μια μικρή υδρόγειο που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ακαριαία τον κάτοχό της σε όλα τα μέρη της Γης. Επειδή αυτά τα δώρα έκαναν τα παιδιά κακομαθημένα, τους έστειλαν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και την σκληρότητα που τον διέπει. Στον δρόμο τους, όχι και τόσο μακριά από το σπίτι, ο Maxwell παίζει μια άσχημη φάρσα σε έναν γέρο ζητιάνο που τους ζήτησε φαγητό, δίνοντάς του ένα σάπιο μήλο. 
Ο γέροντας λοιπόν καταριέται τη Lilly με μια κατάρα που σιγά-σιγά την μετατρέπει σε πέτρα. Ο σκοπός λοιπόν είναι ο εξής: ο Maxwell πρέπει να μαζέψει starites για να αντιστρέψει την κατάρα. Τα starites εμφανίζονται μόνο όταν κάνετε τους ανθρώπους να σας ευγνωμονούν. Με έναυσμα λοιπόν την απλοϊκή ιστορία, ξεκινάτε το παιχνίδι. Ο Maxwell ταξιδεύει από το ένα σημείο του χάρτη στο άλλο χρησιμοποιώντας την υδρόγειο της αδερφής του, για να βοηθήσει ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη. Το κάθε σημείο του κόσμου χωρίζεται σε δύο τμήματα: το κεντρικό hub, και τις πίστες οι οποίες συνήθως βρίσκονται πίσω από πόρτες και είναι διάφορα μέρη που έχουν σχέση θεματικά με το hub τους. Παντού βρίσκετε ανθρώπους που θέλουν κάποιο είδος βοήθειας. Τη βοήθεια αυτή την προσφέρετε με τα αντικείμενα που γράφετε στο σημειωματάριο σας. Αυτή τη φορά βέβαια δεν γράφετε μόνο το αντικείμενο αλλά και ένα επίθετο που το χαρακτηρίζει, όπως “big”, “tiny”, “happy” ή “sad”. 
Οπότε ότι επικαλεστείτε, μπορείτε είτε να το κάνετε όπως θέλετε, είτε να το αλλάξετε προσθέτοντας μετά το επίθετο το οποίο θέλετε να το χαρακτηρίζει. Τα αντικείμενα είναι πραγματικά πολλά αυτή τη φορά, ενώ στην έκδοση του Wii U υπάρχει και object editor με τον οποίο φτιάχνετε τα δικά σας αντικείμενα και τα ονομάζετε όπως εσείς θέλετε. Ο εν λόγω editor βέβαια περιορίζεται αποκλειστικά στα κομμάτια που απαρτίζουν τα άλλα αντικείμενα του παιχνιδιού, αλλά έχει αρκετές χρήσεις και σας επιτρέπει να φτιάξετε ότι τραβάει η ψυχή σας και να το ανεβάσετε για να το δουν και να το χρησιμοποιήσουν άλλοι παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου