HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Freegr network

Πώς θα απομακρύνετε φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά

 


Tα φυτοφάρμακα έχουν συνδεθεί με διάφορες σοβαρές ασθένειες. «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φυτοφαρμάκων και οι επιπτώσεις της κατάποσης αυτών των χημικών ουσιών στον άνθρωπο μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του φυτοφαρμάκου»

Οι περισσότεροι ξεπλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας πριν τα απολαύσετε. Έτσι, απομακρύνετε τυχόν χώματα που έχουν μείνει επάνω καθώς και διάφορα μικρά ζουζουνάκια. Πώς θα απομακρύνετε, όμως τα φυτοφάρμα ή τα υπολείμματά τους που μόνο καλό δεν κάνουν στην υγεία σας;

Οι ερωτήσεις σας πάνω σ’ αυτό το θέμα είναι σίγουρα πολλές. Υπάρχουν κίνδυνοι από την κατανάλωση φυτοφαρμάκων στα προϊόντα; Χρειάζεται να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά με ειδικό τρόπο για να είστε σίγουροι ότι είναι πεντακάθαρα και μπορείτε να τα απολαύσετε με ασφάλεια; Μπορούν όλα τα είδη προϊόντων να πλυθούν με τον ίδιο τρόπο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φυτοφάρμακα έχουν συνδεθεί με διάφορες σοβαρές ασθένειες. «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φυτοφαρμάκων και οι επιπτώσεις της κατάποσης αυτών των χημικών ουσιών στον άνθρωπο μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του φυτοφαρμάκου» δήλωσε η Δρ Kelly Johnson-Arbor, τοξικολόγος και διευθύντρια στο National Capital Poison Center στην Ουάσινγκτον.

Όπως είπε η ίδια, ορισμένα φυτοφάρμακα μπορούν να προκαλέσουν νευρολογικές βλάβες, ενώ άλλα σχετίζονται με χρόνιες παθήσεις της υγείας, ακόμη και με καρκίνο! Άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τα φυτοφάρμακα περιλαμβάνουν «επιδράσεις στην αναπαραγωγή ή την ανάπτυξη» που συχνά αποκαλούνται ενδοκρινικές διαταραχές, ανέφερε η Δρ Johnson-Arbor.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι είναι πιθανό να εκτεθούν μέσω των τροφίμων σε πολύ μικρές μόνο ποσότητες ενός φυτοφαρμάκου – πολύ μικρές για να προκαλέσουν κίνδυνο. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, δήλωσε η Δρ Johnson-Arbor, «η ακριβής δόση και ο χρόνος έκθεσης που απαιτείται για να προκληθούν αυτές οι επιβλαβείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία παραμένει άγνωστη».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καλό είναι να αποφεύγετε την έκθεσή σας στα φυτοφάρμακα και δείτε πώς θα το κάνετε αυτό.

Πώς θα απομακρύνετε φυτοφάρμακα από τα φρούτα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι να τα πλένετε με το νερό της βρύσης.

«Το απλό τρεχούμενο νερό της βρύσης παραμένει η απλούστερη και ασφαλέστερη μέθοδος για την απομάκρυνση μικροβίων και φυτοφαρμάκων από τα προϊόντα» τόνισε η Δρ Johnson-Arbor.

Τόσο τα Κέντρα Ελέγχ

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :