HEALTH NEWS

HEALTH NEWS
Επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την ευλογία των πιθήκων, μετά και τον εντοπισμό και δεύτερου κρούσματος στην Ελλάδα. Βασιλακόπουλος: «Επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο» Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός. Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές. «Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Freegr network

Υγεία Ο σπόρος που προστατεύει την καρδιά και μειώνει τη χοληστερόλη


 Για πολλούς, αποτελεί αγαπημένη βραδινή συνήθεια, στον καναπέ, μπροστά στην τηλεόραση, παρέα με μια ταινία. Άλλοι τον κουβαλούν στις θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις.

Για ορισμένους, η διαδικασία του να καθαρίσουν την φλούδα για να βρουν την ψίχα είναι αποθαρρυντική για να καταναλώσουν πασατέμπο.

Ένας αξιόλογος όγκος επιστημονικών στοιχείων, ωστόσο, επισημαίνει ότι η κατανάλωση πασατέμπο δεν είναι απλά μια συνήθεια που συνοδεύει διάφορες στιγμές της καθημερινότητας, αλλά μια επιλογή με σημαντικά οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μια μερίδα 30g περιέχει σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης, φυτικών ινών, μαγνησίου, σιδήρου και άλλων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών και μετάλλων.

Τι κερδίζετε εάν εντάξετε στη διατροφή σας τον πασατέμπο;

1. Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά

Αυτός ο σπόρος αποτελεί μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, ουσιών που συμβάλλουν σημαντικά στην εξάλειψη των «ελεύθερων ριζών» που ευθύνονται για τις βλάβες στα κύτταρα. Μια ενδιαφέρουσα μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πασατέμπου συσχετίστηκε με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, ενώ μια άλλη μελέτη πρόσθεσε ότι αυτή η διατροφική συνήθεια μπορεί να βοηθήσει και τις προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

2. Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

Μια μελέτη που διερεύνησε τα οφέλη του πασατέμπου σε συνδυασμό με την κατανάλωση λιναρόσπορου διαπίστωσε ότι μπορεί να προστατεύσει από επιπλοκές που σχετίζονται με τον διαβήτη, όπως τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα. Επομένως, οι υπογλυκαιμικές ιδιότητες αυτού του σπόρου μπορούν να βοηθήσουν και όσους πάσχουν από διαβήτη να διαχειριστούν καλύτερα τη γλυκόζη στο αίμα.

3. Προστατεύει την καρδιά

Ο πασατέμπος αποτελεί μια καλή πηγή ακόρεστων λιπαρών, συμπεριλαμβανομένου του α-λινολενικού οξέος (ALA). Χάρη σε αυτό το θρεπτικό συστατικό, η κατανάλωση πασατέμπου έχει συσχετιστεί με ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά και την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε επίσης ότι το έλαιο πασατέμπου βοήθησε στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, πιστεύεται ότι ο πασατέμπος μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

4. Έχει αντικαρκινική δράση

Αν και δεν υπάρχουν μεμονωμένες «υπερτροφές» ικανές να αποτρέψουν τον καρκίνο, υπάρχουν στοιχεία ότι η υγιεινή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο. Μια διατροφή πλούσια σε πασατέμπο έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.

5. Διασφαλίζει την υγεία της ουροδόχου κύστης

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το έλαιο του σπόρου έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει ή να θεραπεύσει διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος, προστατεύοντας και διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του.

Η τροφική αλλεργία σε πασατέμπο είναι γενικά σπάνια και η κατανάλωσή του θεωρείται ασφαλής. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε δυσάρεστα συμπτώματα όταν τρώτε τον σπόρο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: ygeiamou

Freegr network

About Freegr network -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :