Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Super Street Fighter IV

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσων από εσάς αποκτήσουν το SSF IV είναι οι 10 νέοι χαρακτήρες. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι τυχαίοι. Καταρχήν έχουμε την επιστροφή του ινδιάνου T. Hawk και του Τζαμαϊκανού μποξέρ Dee Jay, από το Super Street Fighter II. Ο T. Hawk έχει τις κλασικές του κινήσεις, οι οποίες όμως τώρα εκτελούνται πιο δύσκολα, ενώ ο Dee Jay θυμίζει λίγο Guile, εκτοξεύοντας Sonic Boom και χρησιμοποιώντας ανάλογη κλωτσιά-άπερκατ. Με τις δύο αυτές προσθήκες, πλέον όλοι οι παλιοί χαρακτήρες του Super Street Fighter II υπάρχουν και στο Super Street Fighter IV.
Ακολούθως, έχουμε συγκινητικές επιστροφές. Ο Adon από το πρώτο Street Fighter επανέρχεται, έχοντας κάνει έκτακτες εμφανίσεις στα Street Fighter Alpha 2 και 3. Το σημαντικότερο όμως comeback είναι αυτό των Guy και Cody (γνωστοί σε πολλούς απ’ το ιστορικό Final Fight του ’89), οι οποίοι επανέρχονται μετά το Street Fighter Alpha. Ο Guy θυμίζουμε ότι έχει εμφάνιση τύπου Ryu και χρησιμοποιεί ένα ανάλογο ελικοπτεράκι, ενώ ο Cody υποτίθεται ότι έχει αποδράσει από τις φυλακές και φέρει την στολή καθώς και (λυμένες) χειροπέδες στα χέρια. Έχει καλές melee επιθέσεις, ενώ για τα μακρινά attacks του, αξιοποιεί μέχρι και τις…πέτρες. Με τέτοια επάνοδο, η παλιοπαρέα της Capcom έχει σχεδόν απαρτία. Μόνο ο Mike Haggar απ’ το Final Fight λείπει!
Η υπόλοιπη πεντάδα είναι λιγότερο γνωστή. Οι Dudley, Ibuki και Makoto, επιστρέφουν απ’ το μετριότατο Street Fighter III. Ο Dudley είναι μποξέρ διαφορετικού στυλ απ’ τον Balrog, η Ibuki ταχύτατη με δυναμικές κλωτσιές, περάσματα και λαβές, ενώ η Makoto χρησιμοποιεί κυρίως γροθιές κι είναι από τους λιγότερο ισχυρούς χαρακτήρες. Τέλος, έχουμε δύο νέους στην παρέα. Την Juri, αθλήτρια τάεκ βον ντο που ειδικεύεται στις κλωτσιές και τα combos και τον Hakan, έναν Τούρκο παλαιστή τύπου Zanfief. Είναι αργός αλλά με πολύ δυνατές επιθέσεις και αξίζει να προτιμηθεί από έναν αρχάριο παίκτη του Street Fighter.
Σεναριακά, το Super Street Fighter IV κινείται για άλλη μια φορά σε χαμηλά επίπεδα. Οι ιστορίες των ηρώων στο Arcade mode, έχουν σπικάζ που θυμίζει ιαπωνικό κόμικ και κάκιστες αφηγήσεις απ’ τους ηθοποιούς που τους υποδύονται. Πραγματικά κανείς δεν θα νοιαστεί για τον T. Hawk που πήρε προαγωγή σε αρχιινδιάνο, τον Dee Jay που ψαχνόταν για ξύλο και βρήκε στο πάτωμα μια πρόσκληση για το τουρνουά Street Fighter ή για την Ibuki που βγαίνει έξω για να γνωρίσει γκόμενους. Όχι ότι θα έπαιζε ιδιαίτερο ρόλο στο παιχνίδι, αλλά κάποια προσεγμένα cutscenes θα ήταν σίγουρα πιο ευχάριστα.
Gameplay και νέες αλλαγές
Κατά βάση, οι διαφορές από το Street Fighter IV είναι ελάχιστες. Στα γραφικά το παιχνίδι έχει ελάχιστες αλλαγές, ενώ ηχητικά δεν έχει προστεθεί κάτι καινούργιο στους ήδη υπάρχοντες χαρακτήρες με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές επαναλήψεις στην ομιλία τους. Στο θέμα του gameplay, έχουν αλλάξει ορισμένοι τομείς, αλλά η βάση του παραμένει η ίδια.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Καταρχήν στα modes συναντάμε πρώτα απ’ όλα το Arcade mode, όπου ακολουθείτε την ιστορία ενός μαχητή πολεμώντας με τους υπόλοιπους, καθώς και το Versus mode που χρησιμεύει για εξάσκηση κόντρα στην engine ή με κάποιο φίλο σας. Το Arcade mode προσφέρει τις κλασικές επιβραβεύσεις, ώστε όσο παίζετε με κάποιον χαρακτήρα να ξεκλειδώνετε νέα χρώματα εμφάνισης, κινήσεις και ατάκες. Εδώ βέβαια το μενού επιλογής χαρακτήρων δεν έχει αλλάξει, άρα για άλλη μια φορά δεν έχετε μια σαφή ιδέα του τι ακριβώς ξεκλειδώνετε και τι ενεργοποιείτε πριν από κάθε αγώνα. Επιπλέον, οι 10 νέοι ήρωες είναι μπερδεμένοι στη λίστα μαζί με τους παλιούς (άλλη μια κακή συνήθεια της Capcom).

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου